Pónifogathajtó Világbajnokság – BREDA

Drukwerk

A VB és a CAIO4*-os négyesfogathajtó verseny start- és eredménylistái ITT olvashatóak!

Hölle Martin ma alapidőn belül, hibátlan hajtással megnyerte a P1 kategória akadályhajtását! Viszont a díjhajtásban és akadályhajtásban elért két I. helyezése sem volt elég az aranyéremhez, ezüsttel térhet haza Bredából, amihez szeretettel gratulálunk!
A P2 kategória magyar vonatkozású legjobb akadályhajtását Lehőcz Dávid teljesítettel, minimális alapidő túllépéssel a hatodik helyen zárt, az összetett versenyben a 8. lett.
Palkovics Dávid érte el a négyesfogat kategória legeredményesebb magyar hajtója címet, akadályhajtásban a 4., míg az összetett versenyben a 12. lett.
A magyar csapat a csapatok versenyében az 5. helyet szerezte meg.
Minden pónifogathajtónak, akik részt vettek a bredai embert és pónit próbáló VB, gratulálunk!

A bredai időjárási helyzet fokozódott, az eső csak esik és esik folyamatosan!
A magyar csapatnak nem hozott eddig még szerencsét az eső. Ma a maratonhajtás versenyszámot bonyolították le, P1-es kategóriában Hölle Martin a 15., Szajkó Liliána a 22., Gáspár Szilvia egy javított pályatévesztéssel a 30. helyen végzett! P2-es kategóriában Lehőcz Dávid érte el a magyarok közül a legjobb eredményt, egy fantasztikus 3. helyezésével. Tímár Zoltán és Kovács Zsófia a mezőny végén a 24. és a 25. lett a 31. indulóból. A P4-esek mezőnyében 24-en indultak, 17. lett Palkovics Dávid, ifj. Jámbor Vilmos sajnos leesett az egyes akadályban, 21., míg Rohr Máté a szakaszon kapott 17 hp-tal a 22. lett.
A magyar csapat lecsúszott a 8 nemzetet felvonultató csapatversenyben a 8. helyre.
De holnap akadályhajtás! Szurkoljunk a csapatnak a hibátlan pályák teljesítéséhez!

A bredai időjárás nem kedvezett a mai napon sorra került versenyzőknek. A magyar csapat második fele szakadó esőben ma teljesítette a díjhajtó feladatokat. Lehőcz Dávid 23., Kovács Zsófia 27. helyen végzett póni kettesfogatban, míg Jámbor Vilmos az előkelő 6., Palkovics Dávid a 8., és Rohr Máté a 23. lett póni négyesfogatban. Gratulálunk!
A 8 csapatból álló csapatversenyben a magyar válogatott az 5. helyről várja a holnapi maratonhajtást.

Megszületett az első magyar siker Bredában, Hölle Martin 41.60 hp-os díjhajtással megnyerte a póni egyesfogatok kategóriájában ezt a versenyszámot. Gratulálunk!

Martin győztes díjhajtó programja megtekinthető IDE kattintva!

Augusztus 29-én lezárult a végleges nevezés a Bredában, Hollandiában, szeptember 02-06. között megrendezésre kerülő Pónifogathajtó Világbajnokságra. Magyarország mindhárom kategóriában 3-3 versenyzővel képviselteti magát, az elküldött nevezések itt olvashatóak:

egyesfogatok


kettesfogatok

négyesfogatok

A VB és a CAIO4*-os négyesfogathajtó verseny teljes versenyzői listája IDE kattintva olvasható!
A maratonakadályok rajza, kapuk bejelölése nélkül