FEI Négyesfogathajtó Világbajnokság, Pratoni del Vivaro (ITA), 2022. szeptember 21-25. 
FEI által kiadott minősülési feltételek ITT – frissítve!


Négyesfogathajtók figyelem!

2019. március 5-én (kedd) 17 órai kezdettel szezonindító baráti megbeszéléssel egybekötött vacsorára kerül sor, ahová a 2019-es versenyszezon során négyesfogat kategóriában versenyezni szándékozókat várják!
Helyszín: Dobrovitz Lovasfarm, Vecsésen!

Az Aachenben megrendezésre kerülő CAIO4*-os versennyel és a Donaueschingen-i FEI Négyesfogathajtó Európa-bajnoksággal kapcsolatos válogatási elveket Lázár Zoltán a szakbizottság  tagja ismerteti, aki a csapatösszeállítás és a kategória szakmai felelőse is egyben.


2017. FEI Négyesfogathajtó Európa-bajnokság, Göteborg (SWE)

9 nemzet 21 fogata, ebből 7 nemzeti csapat mérte össze tudását az 2017. augusztus 23-27. között megrendezésre került kontinens viadalon. 

A magyar négyesfogathajtó csapat, Aachenhez hasonlóan, 2 tagból áll. Dobrovitz József – lovai Babilon, Bandidos, Kendi, Torino, Waltstar – és ifj. Dobrovitz József – lovai Conversano Bajnok, Dante, Exclusive, Játék 2, Reno – indulnak az EB-n. A csapat szövetségi kapitánya Tóth Tamás, míg a csapat állatorvosa, aki már Aachenben is segítette a válogatottat dr. Kis János.
Versenyzői lista lovakkal együtt ITT
A start és eredménylisták ezen a linken érhetőek el!

ifj. Dobrovitz József az versenyt követően röviden összegezte az Európa-bajnokságot. A fiatal tehetség örül, hogy a legjobb fogatösszeállítást sikerült megtalálni az EB-re. Az egész versenyszezon folyamán ezen dolgoztak, építették a fogatot, különböző összeállításokat próbáltak.
– Göteborg szívében versenyezni egy egyszeri és felejthetetlen élmény volt, mely örök életre megmarad minden versenyző szívében, így az enyémben is. A szervezés kitűnő volt, a maratonpálya kialakítása fantasztikus. Egyedül az akadályhajtás pályája volt könnyűnek mondható (6 hibátlan hajtás a 21-ből). Nehezebb pályával a végeredmény is máshogy alakulhatott volna. Szerettem volna javítani a két nap utáni egyéni eredményemen, de ez lehetetlen volt, így a 8. helyen zártam, mely az Európa-bajnokságokat tekintve két helyezéssel jobb, mint amit eddig elértem. Szeretném megköszönni a családomnak, lovaimnak, a segédhajtóknak, a támogatóknak, minden segítőnek, hogy sikeresen befejeztük
az EB-t. 2018-ban az Egyesült Államok ad otthont a Négyesfogathajtó Világbajnokságnak a Lovas Világjátékok keretében. Fogatom a szezon során folyamatosan alakult, fiatal összeállítás, de mi más lenne a cél, mint ott indulni! De addig is Izsákon, a Magyar Bajnokságon versenyzünk még ebben a szezonban! – nyilatkozta az ifjabb Dobrovitz.


És akkor elindult az EB a magyar fogathajtó versenyzők és lovaik számára is! Dobrovitz József és ifj. Dobrovitz József minden lovát a versenybíróság és az állatorvosi bizottság versenyzésre alkalmasnak találta. A program a hivatalos edzéssel folytatódik illetve a sorsolás után kialakul a díjhajtás indulási sorrendje is a mai napon!

2017. augusztus 25., péntek
10:00 Díjhajtás – EREDMÉNY / CSAPATVERSENY  / RÉSZLETES PONTOZÁS / STARTLISTA
A díjhajtás startlistájának sorsolása megtörtént. Tóth Tamás szövetségi kapitány a 6-os számot húzta a 7 közül, mely igen szerencsésnek mondható. Dobrovitz József 11:15-kor, míg ifj. Dobrovitz József 16:15-kor hajt a négyszögbe!
Dobrovitz József a díjhajtás versenyszámot 53,86 hibaponttal teljesítette. Lovai a mai napon Babilon, Bandidos, Torino és Waltstar voltak a fogatban. Dobrovitz Józsefné Mónika és Maruzsán Dénes segédhajtóként vettek részt a díjhajtáson.
Ifj. Dobrovitz József a díjhajtás versenyszámot 55,98 hibaponttal teljesítette. Lovai a mai napon Dante, Exclusive, Játék 2 és Reno voltak a fogatban. Segédhajtóként Oprea József és Dobrovotcki Daniella vett részt a versenyszámban.
A díjhajtás utáni csapatverseny állása: 7 nemzet csapatából Hollandia vezet, 2. Németország, 3. Belgium. A 2 fős magyar csapat a 6. helyen jelenleg, de a fogathajtás 3 versenyszámos verseny és a maratonhajtás, melyben a két Dobrovitz kiváló, csak holnap következik!


2017. augusztus 26., szombat – PÁLYARAJZ 

10:15 Maratonhajtás – EREDMÉNY CSAPATVERSENY /  STARTLISTA
A+B részeredmény
ifj. Dobrovitz József nagyszerű maratonhajtást mutatott be a mai nap folyamán. 106,50 hibapontos eredménnyel zárt. Bevallása szerint maratonhajtást nem élvezett még ennyire a szezon során, mint most! Szuper elégedett a lovakkal, a csapattal. Gratulálunk a kiváló 5. helyezéshez! Ezzel az egyéni rangsorban a 8. helyen áll a fiatal tehetség. 
Ifj. Dobrovitz József lovai ma Conversano Bajnok, Dante, Exclusive, Reno, segédhajtók Bátor István és Oprea József voltak.
Dobrovitz József számára nem volt olyan szerencsés a mai versenynap. Az 5-ös akadályban elkövetett javított pályatévesztés (az A kapu után meghajtotta a C kaput hátulról) 20 hibapontja a csapateredményen nem igazán segített. Dobrovitz József Babilon, Bandidos, Kendi, Waltstar összeállítású fogatával versenyzett. Segédhajtói Maruzsán Dénes és Gyurkovits Róbert voltak.
A versenyszámot a svájci Jerome Voutaz nyerte, 2. helyezett Ijsbrand Chardon, 3. a német Christoph Sandmann.


2017. augusztus 27., vasárnap – PÁLYARAJZ
10:15 Akadályhajtás – EREDMÉNY / CSAPATVERSENY / STARTLISTA
ÖSSZETETT VERSENY EREDMÉNYE
Ijsbrand Chardon az aranyérmes, Edouard Simonet az ezüstérmes és Christoph Sandmann a bronzérmes helyre hajtotta fogatát az EB-n. Ifj. Dobrovitz József az egyéni versenyben a 8. helyezett lett, míg édesapja Dobrovitz József a 18.
A csapatverseny győztese Hollandia, 2. Németország és 3. Belgium válogatottja. A 2 fős magyar csapat a hatodik helyen fejezte be a versenyt.
Ifj. Dobrovitz József hibátlanul teljesítette az akadályhajtó pályát, csupán 0,08 hp-ot az időtúllépésért kapott, így a 7. helyezett lett a versenyszámban.
Dobrovitz József már nem volt ennyire szerencsés a mai napon, 2 verőhibával és időtúllépéssel fejezte be a versenyt (11,03 hp), ezzel az akadályhajtásban a 19. lett.

KÉPGALÉRIA AZ EB-ről a szakág facebook oldalán IDE kattintva érhető el!

A FEI TV (előfizetéssel) közvetíti a versenyt, link: https://tv.fei.org/

gothenburg-2017

Négyesfogathajtó Európa-bajnokság magyar nevezései ITT

A végleges nevezési határidők lejárta előtt alakulnak ki a versenyzők-lovak pontos összeállításai és esetlegesen redukálódik a hazánkat képviselő versenyzői keret.


Kedves Versenyzők!

2017. augusztus 22. és 27. között Göteborgban kerül megrendezésre a Négyesfogathajtó Európa-bajnokság. A Szervező Bizottságtól érkezett információ szerint az indulni kívánó nemzeteket 3 versenyző képviselheti majd a EB-n! A Nemzetközi Lovas Szövetség minősülési feltételei az alábbiak:

Kvalifikációs követelmények: ITT (magyar nyelven)
Kvalifikációs követelmények: ITT (angol nyelven)

Az Európa-bajnokság honlapja ITT.

Tisztelettel:
Tóth Tamás
kettes- és négyesfogathajtók szövetségi kapitánya