Némedi István szövetségi kapitány összeállította válogatási elveit a 2020. októberében megrendezésre kerülő FEI Egyesfogathajtó Világbajnokságra (Pau, Franciaország).

5 kötelező versenyből a 4 legjobb eredmény számít. 
Kötelező versenyek:
Mezőhegyes, Altenfelden, Kisbér/Ászár vagy Ptakowice, Vecsés és Lipica.

A válogatás pontrendszer alapján, a megbeszélésen elhangzottak szerint. Számításkor csak a magyar versenyzőket vesszük figyelembe. A pontrendszer alapján az első versenyző automatikusan bekerül a csapatba, a második és harmadik helyet a szövetségi kapitány saját maga jelöli ki. Az egyéni indulók pontrendszer alapján indulhatnak (3 induló).

Tisztelt Versenyzők!

A 2020-as versenyszezonra megújultak a nevezési adatlapok, 2019-es adatlapon nevezni NEM lehet. Nemzetközi versenyekre nevezni csak az adott kategória nevezési adatlapját kitöltve és az adott kategóriához tartozó email cím(ek)re való elküldéssel lehet! Csak teljes egészében kitöltött adatlap alapján nevezzük le a versenyzőt a FEI rendszerben! Amennyiben a versenyző két fogattal kíván indulni, akkor két nevezési lapot töltsenek ki! Kérjük, hogy ezt vegyék figyelembe a nevezés leadásakor!

A 2020-as évben a nemzetközi versenyekre való nevezés menete az alábbiak szerint alakul:
Külföldi versenyekre illetve hazánkban lebonyolításra kerülő, összes FEI versenyre minden magyar sportolónak csak a Magyar Lovassport Szövetségen keresztül lehet nevezni az MLSZ Általános versenyszabályzata értelmében (I. fejezet 102. cikkely 3. pont). Ebbe a kategóriába értendő a Mezőhegyesen, Kisbér/Ászáron és Vecsésen megrendezésre kerülő nemzetközi fogathajtó verseny és a hazai rendezésű FEI Fiatal Fogatlovak világbajnoksága is.

A versenyzőket kérjük, hogy nevezéseiket, mindig legkésőbb a verseny végleges határidejét (mely a versenykiírásban is szerepelni fog) megelőző 3 nappal (késedelmes nevezést nem áll módunkban elfogadni!) küldjék el.

Nevezési adatlapok:
Az egyesfogathajtó illetve fiatal lovat hajtó versenyzők az alábbi adatlapot kitöltve nevezhetnek a nemzetközi versenyekre: Egyesfogat nevezési lap

Kérjük, hogy kitöltés után Klinger Zitának a klinger.zita@lovasszovetseg.hu email címre küldjék el!


2018. augusztus 28. és szeptember 2. között Kronenberg adott otthont a FEI Egyesfogathajtó Világbajnokságának Hollandiában. 23 ország 83 versenyzője adta le nevezését a megmérettetésre. A világbajnoksággal párhuzamosan Parafogathajtó Világbajnokság is zajlott, ahol magyar versenyző nem indult.

Némedi István szövetségi kapitány az állatorvosi szemlét követően kijelölte a 3 fős csapatot, melynek tagjai Farkas József – Roderick CV / Meskóné Orosz Mária – Vándor / Nyúl Katalin – Ziezo voltak. Gáspár Szilvia és Argosz egyéni indulója volt a világbajnokságnak.

Az egyéni versenyben a lengyel Bartlomiej Kwiatek győzött Sonet nevű lovával, míg a csapatversenyt a házigazda hollandok nyerték meg.
Magyar vonatkozású eredmények (81 induló):
58. Nyúl Katalin
62. Meskóné Orosz Mária
65. Gáspár Szilvia
Farkas József feladta
Csapatverseny (19 nemzet):
17. Magyarország
Részletes eredmények ITT

 


A 2018. augusztus 28. és szeptember 2. között Kronenbergben (NED) megrendezésre kerülő FEI Egyesfogathajtó Világbajnokság válogató versenyei:
– Mélykút (május 31. – június 3.)
– Császár (június 15-17.)
– Zomba (június 29. – július 1.)

A FEI által kiadott kvalifikációs feltételek (magyar nyelven) ITT olvashatóak!


A 2016. szeptember 8-11. között megrendezendő II. Fiatal Fogatlovak Világbajnokságán indulni szándékozó fogathajtók és lovaik számára kötelező az indulás a soron következő két válogatóversenyen:
1. Július 21-24. Kisbér-Ászár
2. Augusztus 13-14. Füzesgyarmat

A Piberben megrendezésre kerülő Egyesfogathajtó Világbajnokságra kiírt kvalifikációs ponttáblázat végeredménye, a Lipicán megrendezett negyedik, egyben utolsó minősítő verseny után, ITT olvasható (készítette: ifj. Bozsik József, szövetségi kapitány). A rendező egy nemzeti csapatot (max. 3 fővel) és egy fő egyéni indulót fogad az aktuális versenykiírás szerint. 

A ponttáblázat szerinti rangsor, mely alapján a névszerinti nevezések elküldésre kerültek:
1. Nyúl Katalin
2. Kecskeméti László
3. Farkas József
4. Gáspár Szilvia
5. Kun Andrea
6. Németh László
7. Meskóné Orosz Mária
8. Demkó Zsolt

A 2015-ös versenyszezonról szóló szövetségi kapitányi beszámoló ITT olvasható!

Tisztelt Egyesfogathajtók!
Tegnap végre felszállt a köd és megkaptam a hivatalos kinevezésemet az idei évre, mint egyesfogathajtó szövetségi kapitány. Idén két világbajnokság is lesz, a “nagy” egyesek számára Ausztriában, Piberben, míg a fiatal lovaknak Mezőhegyesen. A válogató versenyek terveit és egy-két új és fontos információt az alábbiakban teszem közzé:

Egyesfogathajtó Világbajnokság
VB válogató versenyek:
Május 5-8. Fábiánsebestyén
Június 2-5. Topolcianky (SVK)
Június 17-19. Mélykút
Június 30-Július 3. Lipica (SLO)
(a végleges nevezési határidő: július 18.)
Világbajnokság: Piber, augusztus 03-07.

Fontos információ: egy nemzetet egy max. 3 fős csapat és 1 fő egyéni induló képviselhet. A Szervező Bizottság dönthet úgy, de csak július 04. után, hogy megnyitja a nevezést plusz egyéni indulók számára. A négy válogató verseny  három legjobb eredménye számít bele a válogatásba, a 2016-os magyar szabályzatban megtalálható ponttáblázat szerint.

A fiatal fogatlovak számára Mezőhegyesen kerül megrendezésre a világbajnokság, melynek időpontja 2016. szeptember 8-11. A válogató versenyek az alábbi helyeken és időpontokban lesznek:
1. Május 28. Mindszent
2. Június 16. Mélykút
3. Július 21. Kisbér-Ászár
4. Augusztus 13-14. Füzesgyarmat

-Nevezések száma/nemzeti szövetség: maximum 5 nevezés korcsoportonként.
-Versenyzői nevezés: 1 ló / korcsoport.
-Bármely (nemzetközi csillagos) minősítésű versenyző számára nyitott a VB, a hazai válogató versenyeken minimum ‘B’ kategóriás licenccel rendelkező hajtó indulhat.
A négy válogató verseny három legjobb eredménye fog számítani. Minden kategóriában (5, 6, 7 éves lovak) a maximális 5, azaz összesen 15 lóval szeretném, ha részt vennénk a világbajnokságon.

‘A’ kategóriás egyes-, kettes- és négyesfogathajtó országos bajnokság döntője:
Izsák, 2016. szeptember 30. – október 02.
Magyar Derby – egyesfogatok: Mélykút, 2016. június 16. – 19.
Magyar Derby – póni egyes-, kettes-, négyesfogatok: Kisbér-Ászár, 2016. július 20. – 24.
2016-os nemzetközi versenyek nevezési határidejét összefoglaló táblázat IDE kattintva tekinthető meg. A magyar versenyzőkre vonatkozó nevezési határidő mindig 3 nappal korábban van mint amit a kiírás tartalmaz!

Kérem, hogy mindannyian vegyetek részt a szakági közgyűlésen február 10-én, ahol bármilyen az egyesfogatokat érintő kérdéssel/kéréssel nyugodtan keressetek meg. A közgyűlés után 1-2 héten belül lesz egy találkozó, ahol megvitatjuk az idei évben felmerülő teendőket. Addig is szívesen fogadok bármilyen észrevételt vagy javaslatot.

ifj. Bozsik József
Tel.: 06303707846
Email: bozsikj@me.com