Lipica (SLO) – 2016. június 30. és július 03.

A Lipicán megrendezésre kerülő CAI2* és CAI3*-os nemzetközi fogathajtó verseny összes start-, eredménylistája, pályarajzok a honlap Online eredmények menüpontjában érhető el!

A versenyen készült képek ITT tekinthetőek meg, köszönjük a hoefnet.nl honlapnak és Horváth Krisztinának!

Több kategóriában is magyar versenyző győzött Lipicán!
2*H2 – Tóth Csaba élete első nemzetközi versenyén nemcsak a mai akadályhajtás győztese lett, de megszerezte az összetett verseny I. helyezését is.

3*P4 – ifj. Jámbor Vilmosé az akadályhajtás és az összetett verseny első helye.

3*H1 – a mai akadályhajtás győztese Kun Andrea, míg az összetett versenyt Nyúl Katalin és lova Ziezo nyerte meg.

3*H2 – a maratonhajtás I. helye után a legjobb magyar eredményt Kákonyi Norbert hozhatja haza, aki fantasztikus akadályhajtással, minimális időtúllépésért kapott 0,40 hp-tal az összetett verseny 2. helyére hajtotta fogatát.

3*H4 – Dobrovitz József duplázott, hiszen a tegnapi maraton során szerzett győzelmét, ma az akadályhajtáson szerzett I. helyével koronázta meg és így az összetett versenyben is az első helyen végzett, mellyel értékes Világkupa minősítő pontokat is magának tudhat.

A maraton a magyaroké Lipicán!
Minden kategóriát, ahol magyar versenyző indult, magyar hajtó nyert!
A versenyszám győztesei: 2*H2 – Tóth Csaba, 3*P4 – ifj. Jámbor Vilmos, 3*H1 – Nyúl Katalin, 3*H2 – Kákonyi Norbert, 3*H4 – Dobrovitz József. Gratulálunk!

Az első állatorvosi szemlével elkezdődött a Lipicán zajló fogathajtó verseny, mely a magyar egyesfogatok számára válogató verseny a közelgő világbajnokságra illetve minősülési lehetőség a versenyzőknek is.
A versenybíróság Farkas László (CAI3* kettesfogat) Liman 4 nevű lovát nem találta versenyzésre alkalmasnak, így kizárta. Míg Dobrovitz József (CAI3* négyesfogat) Conversano Bajnok nevű lovát visszarendelték egy újabb szemlére, ahol a ló megkapta az engedélyt a versenyben való induláshoz.
A nemzetközi zsűri elnöke a dán Pia Skar, tagjai pedig Fejér Barna, Mihók Zsuzsanna, az ír Barry Capstick és a német Elimar Thunert.

Teljes nevezési lista: ITT

2778698085