Kladruby nad Labem (CZE)

Április 20-24. között a csehországi Kladruby-ban rendeztek CAI2* és 3*-os nemzetközi fogathajtó versenyt, melyen 4 magyar hajtó állt rajthoz.
A négyesek mezőnyében
a világbajnok Dobrovitz József, aki mindhárom versenyszámot megnyerte, így magabiztosan lett a kategória győztese. Fogatában Conversano Bajnok, Holló, Incitato Pandúr, Torino és Waltstar segítették győzelemhez a versenyzőt. Dobrovitz József elmondta, hogy a versenyhelyszín kitűnő a szezon első versenyének, megelégedéssel szólt a rendezésről, a maratonakadályok kialakításáról, mely lehetővé tette, hogy a nézők számára is látványos, “menős” pályákat menjenek a hajtók. A díjhajtásban a lovainak teljesítményét 45,95 hp-ra értékelték a bírók, ezt pozitívan értékelte, de a kocsilámpák hiánya miatt kapott plusz 5 hp az ő hibája volt. Az akadályhajtást alapidőn jóval belüli idővel, hibátlanul sikerült megnyernie. Jövőre is visszatér a cseh helyszínre.
A kettesfogathajtók között Hódi Károly a 4. helyen zárt, ezzel a legjobb magyar eredményt érte el. Farkas László a 14., míg Szécsi István az összetett verseny 18. helyén zárt.

Eredmények:
DÍJHAJTÁS
MARATONHAJTÁS
AKADÁLYHAJTÁS
VÉGEREDMÉNY

Magyar versenyzők nevezései (lovakkal együtt):
Kettesfogatok – nevezések
Négyesfogatok – nevezés
Teljes versenyzői lista: ITT

kladruby