Fiatal Fogatlovak – LEZÁRULT A MINŐSÍTÉS

HAZAI MINŐSÜLÉSEK ITT (3 minősítő verseny utáni állás)

A VB-n csak olyan ló vehet részt, akinek FEI útlevele van illetve a versenyző rendelkezik FEI azonosítóval. Mindkettő Klinger Zitánál igényelhető (+3614606952) augusztus 7-ig.

A Magyar Lovassport Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága 2017. július 31-én az alábbi határozatot hozta:

38/2017 (07.31.) határozat:
A Fiatal Fogatlovak Világbajnokságára való kvalifikáció módosul az alábbiak szerint:
A fiatal lovaknak legalább 2 nemzeti szintű versenyen kell elindulni a vonatkozó korcsoportban és legalább egyszer kell minimum 6.0 pontot elérni a bírálati szempontok, kritériumok az előre kiadott irányelvek szerint.

• 5 éves lovak: YH1-es teszt, mely magába foglalja a díjhajtást, mint 1. részt és az akadályhajtást, mint 2. részt, ugyanabban a díjhajtó négyszögben lebonyolítva.
• 6 éves lovak: YH2-es teszt mely magába foglalja a díjhajtást, mint 1. részt és az akadályhajtást, mint 2. részt, ugyanabban a díjhajtó négyszögben lebonyolítva
• 7 éves lovak: YH2-es teszt mely magába foglalja a díjhajtást, mint 1. részt és az akadályhajtást, mint 2. részt, ugyanabban a díjhajtó négyszögben lebonyolítva

A Fiatal Fogatlovak számára rendezett versenyeken minimum „B” kategóriás rajtengedély vizsgával rendelkező és minimum „B”-s licencet fizetett versenyzők vehetnek részt.

Minden érintett versenyzőt kérünk, aki a Mezőhegyesen megrendezésre kerülő VB-n indulni kíván, hogy augusztus 7-ig (hétfő) legyen szíves a kitöltött nevezési adatlapját Némedi Istvánnak a nemedi.istvan58@gmail.com és Klinger Zitának a klinger.zita@lovasszovetseg.hu email címre elküldeni!

A fiatal lovat hajtó versenyzők az alábbi adatlapot kitöltve nevezhetnek a nemzetközi versenyekre: Egyesfogat nevezési adatlap 2017.

A fiatal fogatlovak számára ismét Mezőhegyesen kerül megrendezésre a világbajnokság, melynek időpontja 2017. szeptember 7-10. A rendező garantálja a 20.000 euro össz pénzdíjat a 3 korcsoport hajtói számára!

Minden nemzet korcsoportonként 10 lóval vehet részt a világbajnokságon, egy versenyző egy korcsoportban két lóval indulhat.

TELJES SZABÁLYZAT ITT