FEI Fedeles Világkupa – A DÖNTŐ – GÖTEBORG (SWE)

15032811_1158770657493529_5628921930734612038_n

Dobrovitz József a FEI Fogathajtó Fedeles Világkupa döntőjében a negyedik helyen végzett!

A magyar versenyző fantasztikus, hibátlan hajtással 160,13 mp-es eredménnyel éppen csak, hogy lemaradt a 3 legjobb hajtó összevetéséből, hová Boyd Exell, Jerome Voutaz és Koos de Ronde jutottak be. Végül az ausztrál Boyd Exell győzött – immáron hetedszer – 2. a svájci Jerome Voutaz és 3. a holland Koos de Ronde lettek.

2. versenyszám – február 26. (vasárnap), 10:40 – ÉLŐ közvetítés – FEI TV (fizetős)
EREDMÉNYSTARTLISTA PÁLYARAJZ


1. versenyszám – február 25. (szombat), 15:45
EREDMÉNY / STARTLISTA / PÁLYARAJZÉLŐ KÖZVETÍTÉS (ingyenes)

Az 1. versenyszám nagyszerűen sikerült a magyar fogatnak. Mindössze 0,23 másodperccel maradt le Dobrovitz József a versenyszámot nyerő, svájci Jerome Voutaz mögött. Ez azt jelenti, hogy holnap az utolsó előtti lesz a vecsési fogat, aki a 2. versenyszámot teljesítheti. A lovak ma Maestoso Jupiter, Maestoso 51 8, Platon és Pöttöm voltak. Dobrovitz Józsefné Mónika és Osztertág Márk segédhajtóként tevékeny részesei voltak a sikernek.
IMG_2011
Mind a 7 versenyző lehetőséget kapott tegnap késő este, hogy megismerkedhessen a göteborgi arénával és a pályával. Dobrovitz József és lovai, Kiskedves, Maestoso Jupiter, Maestoso 51 8, Platon, Pöttöm ma már az első állatorvosi szemlén is túl vannak és minden ló engedélyt kapott a versenyzésre. 

A fotókat Horváth Krisztina készítette – teljes galéria – KÉPEK ITT

A döntőre vonatkozó fontosabb szabályok:
– A döntőben az 1. versenyszám indulási sorrendje a 8 kvalifikáló forduló után kialakult rangsor fordított sorrendje. Amennyiben azonos pontokkal, azonos helyeken állnak versenyzők, úgy közöttük sorsolás dönt az indulási helyükről. A szabadkártyás versenyző indul elsőnek a döntőben is.
– Az 1. versenyszám után, az élen álló versenyző eredménye (másodpercekre átszámítva) és az utána következő minden egyes versenyző eredményének különbségének 50 %-át viszik tovább a 2. versenyszámba. Az élen álló versenyző nulla másodperccel rendelkezik.
– A 2. versenyszámban szerzett pontokat viszi tovább a 3 legjobb versenyző az összevetésbe.
– A 2. versenyszám és az összevetés indulási sorrendje a megelőző versenyszám eredményének, állásának fordított sorrendje.
– Amennyiben az 1. versenyszámban kizárnak versenyzőt, az nem indulhat a 2. versenyszámban.

Teljes start- és eredménylista ITT
A verseny honlapja ITT

A Bordeaux-i verseny  után lezárult a minősülés a négyesfogathajtók számára. Hazánkat Dobrovitz József  képviseli a február 24-26. között Göteborgban (SWE) megrendezésre kerülő döntőn, ahová a 4. helyen jutott be 21 pontot szerezve. A november óta tartó Világkupa sorozatban, 8 fordulót követően a legjobb 6 versenyző indulhat a bajnoki címért. Ellenfelei Boyd Exell (AUS) /30 pont/, IJsbrand Chardon (NED) /27 pont/, Koos de Ronde (NED) /27 pont/, Jerome Voutaz (SUI) /20 pont/ és Georg von Stein (GER) /15 pont/ lesznek. Ifj. Dobrovitz József 13 pontot gyűjtve a 7. helyen végzett a fordulók után, éppen csak lemaradva a TOP 6 hajtó mögött! Szabadkártyával a svéd Fredrik Persson indulhat.

Gothenburg-Horse-Show-logo


BORDEAUX

A Világkupa pontállása 8 verseny után ITT (A 3 legjobb eredmény számít a döntőre!)

A hétvégén Bordeaux (FRA) a házigazdája a Világkupa sorozat döntő előtti utolsó fordulójának.

1. versenyszám – február 4. (szombat), 23:20
EREDMÉNY  / STARTLISTAPÁLYARAJZ

2. versenyszám – Világkupa pontszerző – február 5. (vasárnap), 16:45 – ÉLŐ közvetítés – FEI TV (fizetős)
EREDMÉNY / STARTLISTA / PÁLYARAJZ

Versenyzők:
Koos DE RONDE (NED)
Edouard SIMONET (BEL)
Boyd EXELL (AUS)
Ijsbrand CHARDON (NED)
Georg VON STEIN (GER)
Benjamin Aillaud és Sébastien Mourier (FRA) szabadkártyával indul

versenykiírás
Start- és eredménylisták ITT
A verseny honlapja ITT

Bordeaux-logo-300x300


LIPCSE

Lipcse az utolsó előtti helyszíne a Világkupa sorozatnak, ahol január 20-22. között zajlik majd a verseny.

1. versenyszám – január 20. (péntek), 22:25
EREDMÉNY / STARTLISTA / PÁLYARAJZ

2. versenyszám – Világkupa pontszerző – január 22. (vasárnap), 16:15 – ÉLŐ közvetítés –  classhorse.tv INGYENES / FEI TV (fizetős)
EREDMÉNY / STARTLISTA / PÁLYARAJZ


Indulók:
Koos DE RONDE (NED)
Theo TIMMERMAN (NED)
Ijsbrand CHARDON (NED)
Jérôme VOUTAZ (SUI)
Edouard SIMONET (BEL)
Boyd Exell (AUS), Georg von Stein és Rainer Duen (GER) – szabadkártyás versenyzők
versenykiírás
Start- és eredménylisták ITT
A verseny hivatalos honlapja ITT

logo leipzig


MECHELEN

Belgiumban, Mechelen helyszínnel kerül megrendezésre a Világkupa sorozat 6. fordulója 2016. december 29. és 30. között. A versenyen magyar versenyző nem indul, hiszen a két Dobrovitz már befejezte a sorozat 4 versenyét. 

1. versenyszám – december 29. (csütörtök), 14:45 – ÉLŐ közvetítés – clipmyhorse.com (ingyenes)
EREDMÉNY / PÁLYARAJZ / STARTLISTA
A versenyszámról készült videók megtekinthetőek ITT. Köszönjük www.attelageinfos.be!

2. versenyszám – Világkupa pontszerző – december 30. (péntek), 21:30 – ÉLŐ közvetítés – FEI TV (fizetős) – A versenyről készült videók megtekinthetőek ITT.
EREDMÉNY / PÁLYARAJZ / STARTLISTA

TELJES start- és eredménylisták ITT
A verseny honlapja ITT
Versenyzők:
Ijsbrand CHARDON (NED)
Rainer DUEN (GER)
Georg VON STEIN (GER)
Theo TIMMERMAN (NED)
Jérôme VOUTAZ (SUI)
Boyd Exell (AUS), Glenn Geerts (BEL), Koos de Ronde (NED) – szabadkártyás versenyzők
versenykiírás
benevezett lovak listája ITT

logo-jumping-mechelen

 


LONDON

London – 2016. december 15-17. – A sorozat 5. állomása, mely Dobrovitz József és ifj. Dobrovitz József számára fontos helyszín, hiszen számukra ez az utolsó lehetőség, hogy minél több pontot begyűjtve minősüljenek a Göteborgban megrendezésre kerülő döntőre!

Dobrovitz Jozsef (HUN) London, United Kingdom photo © Rinaldo de Craen

1. versenyszám – december 16. (péntek), 13:45 (magyar idő) – EREDMÉNY / PÁLYARAJZ / STARTLISTA
És megint lehet örülni, hiszen Dobrovitz József a 2. helyre hajtotta fogatát a FEI Fedeles Világkupa 1. versenyszámában! Koos de Ronde minimális előnnyel nyert, eredménye 106,29 (5), míg Dobrovitz 106,51 mp alatt teljesítette a pályát, ahol de Rondehoz hasonlóan egy verőhibát vétett. 3. lett a szabadkártyás Boyd Exell 107,67-dal, benne 2 labdáért 10 mp-es büntetéssel. Ifj. Dobrovitz József az 5. lett. Gratulálunk!

2. versenyszám – december 17. (szombat), 19:30 (magyar idő) – Élő közvetítés a FEI TV-n 
Boyd Exell győzött, Koos de Ronde a 2., Dobrovitz József az értékes 3. helyet szerezte meg, mellyel a pontszerző versenyben a 2. helyért kapott pontot, hiszen Boyd Exell szabadkártyával indult Londonban. Dobrovitz József nagyon nagy eséllyel, 21 ponttal áll a Világkupa pontszerző versenyben, ahol a 3 legjobb eredmény számít. Ifj. Dobrovitz József az 5. helyen zárta a mai versenyt.  EREDMÉNY / PÁLYARAJZ / STARTLISTA

Dodson & Horrell extrém fogathajtás – nem számít a világkupa sorozatba – december 15. (csütörtök), 16:30 (magyar idő) – EREDMÉNY / PÁLYARAJZ / STARTLISTA
Dobrovitz József és lovai két fantasztikus kört teljesítettek a mai napon, második helyezettként zárták a Világkupába nem számító plusz versenyszámot. Boyd Exell nyert, míg az összevetés 3. helyén Koos de Ronde végzett. Ifj. Dobrovitz József a 7. helyet szerezte meg. 

A képeket Rinaldo de Craen készítette. Teljes galéria a www.hoefnet.nl honlapon illetve IDE kattinva érhető el.

Indulók:
DOBROVITZ József Jr. (HUN)
DOBROVITZ József (HUN)
Koos DE RONDE (NED)

Theo TIMMERMAN (NED)
Georg VON STEIN (GER)
Boyd Exell (AUS) és Daniel Naprous (GBR) – szabadkártyás versenyzők
Benevezett lovak listája ITT
versenykiírás
A verseny honlapja elérhető ITT

london-olympia-logo-2016


GENF

Svájcban, Genfben került megrendezésre a 2016/2017-es FEI Fogathajtó Fedeles Világkupa 4. fordulója 2016. december 9-11. között.

1.versenyszám
Nagyszerű hajtással, hibátlan pályát teljesítve Dobrovitz József a 2., ifj. Dobrovitz József a 4. helyen végzett a mai versenyen. Rajtuk kívül csak Boyd Exell tudott hibátlan pályát menni a holland Johan Jacobs által épített pályán, ahol híd, vizes akadály, és 3 maratonakadály is el volt helyezve. 
Dobrovitz József lovai ma Incitato Pandúr, Kiskedves, Pöttöm és Platon voltak. Ifj. Dobrovitz József fogatában Conversano Bajnok, Conversano Cselentano, Favory és Ikar szerepelt.

1. versenyszám – december 10. (szombat), 11:00 – Visszanézhető ITT – ingyenes STARTLISTA / EREDMÉNY / PÁLYARAJZ

2. versenyszám – ifj. Dobrovitz a 3. helyezett!
2008 óta folyamatosan Boyd Exell (AUS) győz Genfben! Most is, 5 másodperccel volt jobb az összevetésben, mint Georg von Stein (GER). Fantasztikus hajtással jutott be 3.-ként ifj. Dobrovitz József, akinek az első körben csupán 1 másodperccel volt rosszabb az eredménye, mint Boyd Exellnek. Az összevetésben viszont a 15 másodperces időbüntetést, melyet a levert labdákért kapott a fogat nem tudta a versenyző behozni, így a 3. helyen végzett, ezzel értékes pontokat (5 pont) szerezve a Világkupa döntőre való minősüléshez. Dobrovitz József 2 verőelemért 10 másodperces időbüntetéssel, így 149,80 mp-es időeredménnyel fejezte be az első kört, az 5. helyen végezve ezzel. 
Ifj. Dobrovitz József fogatán Bátor István és Oprea József voltak a segédhajtók, a fogat összeállítása nem változott az 1. versenyszámhoz képest, lovai Conversano Bajnok, Conversano Cselentano, Favory és Ikar voltak.
Dobrovitz József segédhajtói Dobrovitz Józsefné Mónika és Osztertág Márk voltak, míg lovai a fogatban Incitato Pandúr, Kiskedves, Pöttöm és Platon.

2. versenyszám – december 11. (vasárnap), 11:15 –  EREDMÉNY  – A versenyző zászlója melletti háromszögre kattintva visszanézhető a verseny!/ PÁLYARAJZ STARTLISTA

A fotókat Dirk Caremans készítette a Hoefnet számára. Teljes album: ITT

Teljes start- és eredménylista ITT
versenykiírás
hivatalos honlap ITT
Induló versenyők:
DOBROVITZ József Jr. (HUN)
DOBROVITZ József (HUN)
Georg VON STEIN (GER)
Jérôme VOUTAZ (SUI)
Boyd EXELL (AUS)
Werner Ulrich (SUI) és Benjamin Ailloud (FRA) – szabadkártyás versenyzők
Benevezett lovak ITT

image


BUDAPEST

Budapest a 3. állomás 
2016. december 3-4. között a FEI Fogathajtó Fedeles Világkupa sorozat hazánkba érkezett és nagyszerű eredménnyel végződött a Dobrovitz család számára, hiszen Dobrovitz József a 2., míg ifj. Dobrovitz József a 4. helyen végzett. A versenyt a holland Koos de Ronde nyerte.

Az 1. versenyszám (2 körben) eredménye ITT

A 2. versenyszám (összevetéssel) már a Világkupa pontokért zajlott, melynek eredménye ITT olvasható.

A Világkupa pontállása 3 verseny után ITT

Az M4 Sport7fő műsorának Dobrovitz József és ifj. Dobrovitz József volt a vendége. Az adás, melynek első anyaga a fogathajtókkal készült stúdió beszélgetés, visszanézhető IDE kattintva!

FEI Fedeles Világkupa az M4 Sport csatornán – szakkommentátor Tóth Tamás, a kettes- és négyesfogathajtók szövetségi kapitánya. Az 1. versenyszám és a rendezvény összefoglalója visszanézhető az M4 Sport csatorna műsorán IDE kattintva. 

A FEI Fedeles Világkupa pontszerző versenyszám, ahol az első kör után az 1-3. helyen álló versenyző összevetésre jött vissza megnézhető ITT.

 A versenyről készült fotóalbum megnézhető IDE kattintva. A képeket Horváth Krisztina készítette.

 

A vasárnapi, 2. versenyszám már a Világkupa minősítő pontokért zajlik, melynek indulási sorrendje a szombati eredmény fordítottja. 

Az állatorvosi szemle és a sorsolás után kialakult az 1. versenyszám indulási sorrendje is:
1. Juhász Miklós (HUN) szabadkártyás versenyző
2. Edouard Simonet (BEL)
3. Dobrovitz József (HUN)
4. Rainer Duen (GER)
5. Koos de Ronde (NED)
6. ifj. Dobrovitz József (HUN)

PÁLYARAJZ
Benevezett lovak listája ITT
versenykiírás

A rendezvény honlapja – www.lovasshow.hu
A rendezvénnyel kapcsolatos sajtóanyag ITT érhető el.


STOCKHOLM

Svédország, Stockholm a házigazdája a 2016/2017-es FEI Fogathajtó Fedeles Világkupa 2. állomásának november 25. és 27. között.

Az állatorvosi szemle nem alakult igazán szerencsésen, ifj. Dobrovitz József Conversano Cselentano nevű lovát kizárta a versenybíróság. A sorsolás is lezajlott, ahol viszont a szerencse versenyzőink mellé állt! Az utolsó két fogat lesz a két Dobrovitz, aki teljesítheti a ma 21:35-kor kezdődő 1. versenyszámot.
1. versenyszám – november 25. (péntek), 21:35 –  STARTLISTA / EREDMÉNY / PÁLYARAJZ

Stockholm 2. versenyszám
Boyd Exell (246,03 hp) ma este is legyőzhetetlennek bizonyult. Viszont sikeres volt a svéd helyszín a magyar hajtóknak! Két fantasztikus kört hajtva Dobrovitz József (283,17 hp) a 2. helyen végzett Kinzhal, Ikar, Platon, Incitato Pandúr nevű lovaiból összeállított fogattal, ezzel 7 pontot szerezve első VK versenyén a szezonban. ifj. Dobrovitz József (284,67 hp) a 3. helyet szerezte meg Favory, Conversano Bajnok, Siglavy Capriola Muki, Tulipán XVIII-2-6 lovait hajtva a mai estén. Az ifjú versenyzőnek ez 5 pontot jelent a tabellán. 

Gratulálunk!

2. versenyszám – november 27. (vasárnap), 20:15 – Élő közvetítés ITT – FEI TV fizetős – STARTLISTA EREDMÉNY PÁLYARAJZ

Még több kép a hoefnet.nl és Horváth Krisztina jóvoltából ITT

Induló versenyzők:
DOBROVITZ József Jr. (HUN)

DOBROVITZ József (HUN)
Edouard SIMONET (BEL)
Rainer DUEN (GER)
Boyd EXELL (AUS)
Fredrik Persson (SWE) – szabadkártyás versenyző
benevezett lovak: ITT

versenykiírás
Teljes start- és eredménylista ITT


STUTTGART

Németországban, Stuttgartban került megrendezésre a 2016/2017-es FEI Fogathajtó Fedeles Világkupa első fordulója 2016. november 18-19. között.

1. versenyszám – november 18. (péntek), 20:00 – Élő közvetítés ITT – ingyenes – STARTLISTA / EREDMÉNY / PÁLYARAJZ
2. versenyszám – november 19. (szombat), 13:50 – Élő közvetítés ITT – FEI TV fizetős – STARTLISTA / EREDMÉNYPÁLYARAJZ
Teljes start- és eredménylista ITT


Induló versenyők:

Boyd EXELL (AUS)
Ijsbrand CHARDON (NED)
Rainer DUEN (GER)
Theo TIMMERMAN (NED)
Jérôme VOUTAZ (SUI)
Georg von Stein (GER) – szabadkártyás versenyző
Benevezett lovak ITT
versenykiírás
hivatalos honlap ITT

img_1458