Úttörő szerepet vállalt Magyarország

Sajtótájékoztató a Földművelésügyi Minisztériumban

A Mezőhegyesi Állami Ménes Kft. a világon elsőként – szeptember 24-27. között – rendezheti meg a Fiatal Fogatlovak Világbajnokságát. A június 11-i sajtótájékoztatón Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, a világbajnokság fővédnöke hangsúlyozta, hogy a lovassport jó irányba halad Magyarországon, erre kiváló példa, hogy elsőként rendezhet világbajnokságot a fiatal fogatlovaknak.

Fugli Károly, a Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) fogathajtó szakágának elnöke kiemelte, hogy a FEI egyhangú szavazással adta Magyarországnak a rendezési jogot.

A magyar fogathajtás a világ élvonalába tartozik, ez hozzájárult ahhoz, hogy a mezőhegyesivel már a kilencedik világbajnokságot rendezheti Magyarország – mondta Mondok József, a Magyar Lovas Szövetség alelnöke.

Pap István Tibor, a rendező Mezőhegyesi Állami Ménes Kft. ügyvezetője aláhúzta: A fiatal lovak világbajnokságának lényege, hogy keretet biztosítson és rendszerbe foglalja nemzeti és nemzetközi szinten a fiatal fogatlovak felkészítését a nemzetközi szintre, információt szolgáltasson a tenyésztés számára és nem utolsó sorban nagyszerű piaci lehetőséget teremtsen a hazai tenyésztőknek és a magyar lófajtáknak egyaránt. A Fiatal Lovak Világbajnoksága nemcsak a Mezőhegyesi Állami Ménes, de Mezőhegyes városa, a Földművelésügyi Minisztérium, a magyar lótenyésztés és Magyarország szempontjából is fontos esemény.

LOGOK