SZABÁLYZATOK 2017. – MÓDOSÍTÁS

Magyar Lovassport Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága által elfogadott, a 2017-es szabadtéri versenyszezon során érvényben lévő szabályzatok az alábbiak:

Magyar Lovassport Szövetség Fogathajtó Szakbizottságának CAN-A, CAN-B, Ifjúsági hajtók és Fiatal Lovak versenyeire vonatkozó szabályzata (Módosítva: 2017. március 18.):
CAN-A, CAN-B, Ifjúsági hajtók és Fiatal Lovak Szabályzata

A szabályzat I.8. pontja a szakbizottság döntése alapján kiegészül az alábbiakkal:
“Versenyzői licenccel rendelkező fogathajtó, vagy olyan edző, akinek a versenyen tanítványa indul az „A” és „B” kategóriás versenyeken alapzsűriben bírói tevékenységet nem láthat el, amíg a kettősség fennáll, mely alól a szakbizottság felmentést adhat indokolt esetben.”


Magyar Lovassport Szövetség Fogathajtó Szakbizottságának CAN-C versenyeire vonatkozó szabályzata (Módosítva: 2017. március 18.):
CAN-C versenyek szabályzata

A szabályzat 7. pontja a szakbizottság döntése alapján kiegészül az alábbiakkal:
“2017. évben átmenetileg a nagyló egyesfogat kategóriában engedélyezett a 150 cm-s nyomtávú díjhajtó kocsi használata. 2018. évtől az FEI által meghatározott szabály érvényes.”

A szabályzat 14. pontja a szakbizottság döntése alapján módosul, hogy az alábbi mondat törlésre kerül:
“Versenyzői licenccel rendelkező fogathajtó vagy olyan edző, akinek a versenyen tanítványa indul, az a versenyen bírói, pályaépítői, versenyirodai tevékenységet nem láthat el.”

Magyar Lovassport Szövetség Fogathajtó Szakbizottságának CAN-D (korábbi SZLV) versenyeire vonatkozó szabályzata:
CAN-D versenyek szabályzata

FEI Fogathajtó Világkupa (fedeles) versenyek szabályzata a 2016/2017-es versenyszezonra (a kombinált hajtás szabályzata):
2016/2017-es fedeles szabályzat

FEI Fiatal Lovak 2017-es fogathajtó versenyeire és a világbajnokságra vonatkozó szabályzata:
Fiatal lovak szabályzata 2017.

Mindenkinek sikeres versenyszezont kíván a Fogathajtó Szakbizottság!