Nyúl Zoltán köszöntése

Nyúl Zoltán kétszeres fogathajtó világbajnok, Ballószög díszpolgára 60 éves lett

E jeles alkalomból Ballószögön köszöntötte őt Mondok József, Izsák város polgármestere, a Magyar Lovas Szövetség alelnöke, a fogathajtó szakág elnöke, aki a fogathajtók népes nagy családja és a lovastársadalom nevében méltatta Nyúl Zoltán sportpályafutását.

image

A születésnapi összejövetelen részt vett Fülöp Sándor (Hetényegyháza) a fogathajtás egyéni első világbajnoka, Bárdos György (Hetényegyháza) 5x világ- és 7x-es Európa-bajnok (a hajtókirály), Juhász László (Bugac) világbajnok, Muity Ferenc (Kecskemét) Európa-bajnok, ifj. Nagy Tibor (Felsőlajos) Bács- Kiskun megye legfiatalabb világbajnoka.
A jelenlévő világ és Európa-bajnokok, akik valamennyien Nyúl Zoltán “pályatársai” személyes emlékképek felelevenítésével köszöntötték az ünnepeltet és nyújtottak át személyes ajándékokat.

image

Lázár Vilmos CBA elnöke, 11x-es világbajnok, a Magyar Lovas Szövetség elnöke hivatalos elfoglaltsága miatt nem tudott jelen lenni világbajnok csapattársa köszöntésén, de táviratban gratulált Nyúl Zoltánnak.

NYÚL Zoltán

Kétszeres fogathajtó világbajnok
Ballószög díszpolgára
részére

Ballószög

Kedves Zoli Barátom!

Ki gondolta volna 2001-ben Riesenbeckben, meg rá két évre Jardiban testvéremmel Zolival közös világbajnoki győzelmeink idején, hogy ilyen gyorsan elszalad az idő.

Pedig így történt és most tisztelettel, barátsággal köszöntelek 60. születésnapodon.

Biztos ember voltál csapatunkban, de hogy egyénileg is a legjobbak közé tartozol azt egy ezüst- és két vb bronzérmed, valamint két-két magyar bajnoki és derby-győzelmed beszédesen bizonyítja.

Tevékeny és sikeres ember vagy. Miközben a világ legjobbjai közé érkeztél, van energiád a mezőgazdálkodásra és sikeres sportlovak tenyésztésére is.

Te tudod és mi is lépten nyomon tapasztaljuk, hogy sikereid alapját a biztos családi háttered, feleséged Katika mindenre kiterjedő figyelme, gondoskodása alapozza meg.

Esetedben kézzelfogható bizonyítéka van annak, hogy az alma nem esett messze a fájától. A Kis Kati nyomdokaidba igyekszik. Sikereinek sora bizonyítja, hogy Tőled örökölte tehetségét.

Nyuszi! Hat világbajnokságon startoltál.
A külföldi és a hazai fogatversenyeinket a legutóbbi időkig nélküled el sem tudtuk képzelni.

Tehetséggel és szorgalommal messzire jutottál a fogatvilágban. Példamutatásoddal öregbítetted szeretett sportunk jó hírét.

Olyan értékeket hordozol, amelyeket szeretnénk megtartani, továbbvinni.

Köszönöm! Köszönjük!

Nyuszi! Isten éltessen!

Jó erőt, egészséget, további tevékeny életet kíván:

LÁZÁR Vilmos

Budapest, 2016. április 04

Szent György hava

fotó: Baranyai Antal