Nevezés menete és adatlapok 2019.

Tisztelt Versenyzők!

A 2019-es versenyszezonra megújultak a nevezési adatlapok, 2018-as adatlapon nevezni NEM lehet. Nemzetközi versenyekre nevezni csak az adott kategória nevezési adatlapját kitöltve és az adott kategóriához tartozó email cím(ek)re való elküldéssel lehet! Csak teljes egészében kitöltött adatlap alapján nevezzük le a versenyzőt a FEI rendszerben! Amennyiben a versenyző két fogattal kíván indulni, akkor két nevezési lapot töltsenek ki! Kérjük, hogy ezt vegyék figyelembe a nevezés leadásakor!

A 2019-es évben a nemzetközi versenyekre való nevezés menete az alábbiak szerint alakul:
Külföldi versenyekre illetve hazánkban lebonyolításra kerülő, összes FEI versenyre minden magyar sportolónak csak a Magyar Lovassport Szövetségen keresztül lehet nevezni az MLSZ Általános versenyszabályzata értelmében (I. fejezet 102. cikkely 3. pont). Ebbe a kategóriába értendő a Mezőhegyesen, Mélykúton és Izsákon megrendezésre kerülő nemzetközi fogathajtó verseny és a hazai rendezésű, Kisbér-Ászár illetve Mezőhegyes, két világbajnokság is.

A versenyzőket kérjük, hogy az alábbi e-mail címekre küldjék el nevezéseiket, mindig legkésőbb a verseny végleges határidejét (mely a versenykiírásban is szerepelni fog) megelőző 3 nappal (késedelmes nevezést nem áll módunkban elfogadni!): 

Nevezési adatlapok:
Pónifogathajtó versenyzők az alábbi adatlapot kitöltve nevezhetnek a nemzetközi versenyekre:  PÓNI nevezési lap

Ifjúsági versenyzők az alábbi adatlapot kitöltve nevezhetnek a nemzetközi versenyekre: IFJÚSÁGI kategória nevezési lap

Az egyesfogathajtó illetve fiatal lovat hajtó versenyzők az alábbi adatlapot kitöltve nevezhetnek a nemzetközi versenyekre: Egyesfogat nevezési lap

Kérjük, hogy kitöltés után Klinger Zitának a klinger.zita@lovasszovetseg.hu email címre küldjék el!


A kettes- és négyesfogathajtók az alábbi nevezési adatlapot elküldve tudnak nevezni a 2019-es nemzetközi versenyekre. Kettes – és négyesfogat nevezési lap

Kérjük, hogy a kitöltött adatlapot a fogatsport@lovasszovetseg.hu email címre,
Mitykó Zsuzsinak küldjék el. 

FEI 916. szabály – Nevezések
1. Általános elvek:
1.1 A versenyre nevezhető lovak létszámának összhangban kell lenni a versenykiírásban meghatározott létszámmal.
1.2 Négyesfogat kategóriában a versenyző öt (5) lovat nevezhet a végleges nevezéskor. A versenyszámokban bármelyik néggyel (4) indulhat a véglegesen lenevezett öt közül.
1.3 Kettesfogat kategóriában a versenyző három (3) lovat nevezhet a végleges nevezéskor. A versenyszámokban bármelyik kettővel (2) indulhat a véglegesen lenevezett három közül.
1.4 Egyesfogat kategóriában a versenyző egy (1) lovat nevezhet a végleges nevezéskor. A versenyszámokban ezt az egyet köteles hajtani.

Lovat cserélni az első állatorvosi szemlét megelőző egy óráig lehet. Emellett ezen a nevezési rendszeren kell lefoglalni a boxokat és minden egyéb közlendőt (alom, áramigény, érkezés/távozás dátuma stb.) itt kell továbbítani a versenyrendező felé!

Kérünk minden versenyzőt, hogy pontos FEI azonosítót, lónevet írjanak be az adatlapokra! Minden lenevezett lónak és versenyzőnek érvényes magyar licenccel kell rendelkezni! Ennek hiányában nem áll módunkban nevezéseket leadni!

Együttműködésüket köszönjük!