Magyarok sikeres szereplése Lipicán

Magyarok sikeres szereplése Lipicán
Július 2-5. között Lipicán rendezett nemzetközi fogathajtó versenyen 13 magyar fogat állt rajthoz öt kategóriában. A 13-as szerencseszámnak bizonyult, hiszen három kategóriában is magyar győzelem született. A póni négyesfogatok versenyét ifj. Jámbor Vilmos nyerte Palkovics Dávid előtt, az akadályhajtás kivételével minden számban első volt. A póni egyes- és az egyesfogatok tisztes helytállással fejezték be a versenyt. A kettesfogatok 19 fős mezőnyében a fiatal, tehetséges ifj. Dobrovitz József, a jövő szempontjából ígéretes teljesítményű díjhajtással, 38.99 ponttal nyerte meg a számot. Lázár Vilmos a díjhajtásban harmadik lett, viszont magabiztosan teljesítette a maratonhajtást, 7 akadályból ötben ő volt a leggyorsabb.  ifj. Dobrovitz József is jól teljesített, 3. lett, a két szám után 1.31 pont különbséggel ő állt az első helyen, második Lázár Vilmos volt. A mindent eldöntő akadályhajtás Lipicán minden magyar hajtónak feladta a leckét, így a kettesfogatoknak is. Ebben a számban Kisdobró az 5., Lázár Vilmos a 10. lett. Mindez azonban nem változtatott a két szám után kialakult sorrenden, ifj. Dobrovitz József végzett az élen, második helyen zárt Lázár Vilmos. A négyesek között Lázár Zoltán egyik számban sem talált legyőzőre.
A lipicai versennyel lezárult az Aachenben megrendezésre kerülő négyesfogathajtó Európa-bajnokságra való válogató versenyek sorozata, a ponttáblázat megtalálható itt:
Néhány fotó a teljesség igénye nélkül, melyeket Horváth Krisztina és ifj. Bozsik József bocsájtottak rendelkezésünkre! Köszönjük!
bajáki Jámbor Jocidíj vilidíj2ZoliVili
JocimaratonJocijoci+vili