Közlemény – Négyesfogathajtó Európa-bajnokság Exloo

Tisztelt Fogathajtó Társadalom!

Az FEI Négyesfogathajtó Európa-bajnokság lezajlott az elmúlt hétvégén. Az eredmények mindenki számára láthatóak és azok értékelése nem történhet meg átgondolatlanul és indulatból. Mivel jelenleg a Pónifogathajtó Világbajnokság zajlik, ahol Werner Bernadett a csapatvezető, aki ugyancsak ezt a feladatot látta el Exlooban, türelmet kért, hogy jelen feladatára koncentrálhasson. A Szakbizottság elnökével egyetértésben úgy döntött, hogy egy alapos, átfogó értékelést a Pónifogathajtó Világbajnokság után fog, fogunk közzétenni. Most legfontosabb feladatunk kis csapatunkkal Oirschotban magunkat legyőzni. Reális esélyünk kiemelkedő szereplésre sajnos nincs. Illetve megteremteni azt a nyugalmat a magyar fogat közéletben, mely minimum kettő, de reálisan akár négy éremhez is vezethet az előttünk álló Kettesfogathajtó Világbajnokságon. Mindezekhez elsősorban nyugalom és morális támogatás kell. Erre kérem a fogatható társadalmat megígérve, hogy az értékelés nem marad el.

Tisztelettel,

Jámbor Vilmos, elnök és vele együtt a levelet fogalmazó Werner Bernadett csapatvezető