Genfre állt össz a Dobrovitz fogat

A 2015/16-os FEI Fedeles Fogathajtó Világkupa sorozatban Dobrovitz József négy versenyen állt rajthoz. A három legjobb eredmény alapján összesen 12 pontot gyűjtött, az, hogy ez elegendő lesz-e a bordeauxi döntőbe jutásra a januári lipcsei verseny után derül fény.
A decemberi londoni verseny volt az utolsó a vecsési fogat számára, ahonnan már szerencsésen hazaérkeztek a versenyzők és a lovak egyaránt. A lovak egészségesek, Incitato Pandúr is rendben van már.

A vecsési hajtó így számolt be a versenyről:
A londoni fordulóra egyenesen Genfből érkeztek meg a lovaim. A vasárnap véget ért genfi fordulót követően már csütörtökön ismét rajthoz álltunk. Genfben éreztem először, hogy szépen összeállt a fogatom az idei fedeles szezonban. A lovak teljesítményével elégedett voltam. Ugyanakkor a genfi pálya hosszú volt, 3 maraton akadállyal, vizes árokkal nehezítve. A hátsó lovak elfáradtak, lelassultak. A londoni helyszínen Incitato Pandúr belázasodott, oly annyira, hogy állatorvosi kezelésre volt szükség. Így a fogat tartalék lovát – a kettes vb-n Joci fogatában kiválóan teljesítő – Maestoso XXXIX 39 14-et, ismertebb nevén Márkát kellett befogni. Három versenyszámot írtak ki a rendezők az Olympia stadionban. Csütörtökön egy úgynevezett ’Extreme Driving’ számban is indult minden hajtó, viszont ez nem számított a FEI versenybe. Ez jól sikerült, harmadik lettem. A pénteki, indulási sorrendért zajló számban sikerült hibátlan pályát teljesíteni, ami a negyedik helyre volt elég. Szombaton rendezték a FEI 2. versenyszámot, melyre szépen összeállt ez a felállású fogatom, melyet a kiváló időeredmény is mutatott, viszont a hídnál levert labda miatt szintén negyedik lettem, ezzel nem jutottam be a 3 legjobb hajtó összevetésébe. Összességében elégedett vagyok az idei fedeles teljesítménnyel.

Dobrovitz József most már fiáért izgulhat, aki Lipcsében áll rajthoz az utolsó kvalifikációs fordulón. A ponttáblázat alapján jelenleg negyedik helyen álló négyesfogathajtónk esélye a döntőben való szereplésre matematikai szempontból még lehetséges. De minden az utolsó két fordulótól függ, ahol Dobrovitz József már nem, csak fia, ifj. Dobrovitz József tud beleszólni a ponttáblázat alakulásába. Szurkoljunk együtt ,,Kisdobró” sikeres szerepléséért!

image

image