FOGATHAJTÓ TALENT PROGRAM – FELVÉTELI

Talent Program Felvételi Nap

Időpont: 2016. november 6. vasárnap
Helyszín: Tápiószentmárton Kincsem Lovaspark (2711 Tápiószentmárton, Sőregi út 1.)
Találkozó: 9:30
Díjhajtás kezdete : 10:00
JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2016. NOVEMBER 1. 20.00 óra

Felvételi díjhajtó programok (A segédhajtó diktálhatja a teszt feladatait!):
I. csoport: Gyermek Ch P1 (FEI1)
II. csoport: Junior – Fiatal Teszt P1 P2 (FEI 4A)
III. csoport: Junior – Fiatal Teszt P1 P2 H1 (FEI 4A)
IV. csoport: SZENIOR Teszt 3*B – HP1 (új teszt) / HP2 (FEI 11) / HP4 (FEI 11)
A díjhajtó tesztek letölthetőek innen:  http://fogatsport.hu/dijhajtas/

 Megjelenés: Hajtó öltözet, időjárásnak megfelelő felső ruházat. Ápolt ló és felszerelés. Díj-, jártató- és maratonkocsi is hozható a felvételire. 18 éves kor alatt a kobak és gerincvédő viselése kötelező!

A Kincsem Lovaspark területére érvényes lóútlevéllel, az abba bevezetett vakcinázással és negatív szerológiai eredménnyel rendelkező lovak hozhatók!
A box igényeket kérnénk előre, e-mailen jelezni! (fogatsport@lovasszovetseg.hu)

A vizsgán való részvétel díját és a box költséget a Talent Program finanszírozza. A szállítási -, és étkezési költségek önköltségesek.

A vizsga menete
A jelentkezők a saját, regisztrált edzőjükkel bemelegítenek, majd lehajtják a csoportbeosztásuk szerinti díjhajtó feladatot. Ezt követően egy kijelölt Talent edzővel visszatérnek a melegítő pályára, és körülbelül húsz perces egyéni munkába kezdenek, majd még egyszer ugyanazt a díjhajtó tesztet lehajtják.
A hajtások végeztével az edzői kar megbeszélést tart, és közös döntést hoz a vizsgázók Programba való felvételével kapcsolatban.
Az eredményekről pár napon belül e-mailen kapnak értesítést a jelentkezők, a sikeresen vizsgázók névsora pedig a szakág oldalán is olvasható lesz.

A programban hajtó és ló/póni/ló/lovak párosok jelentkezhetnek és póni vagy ló csere csak kivételes esetben a TALENT program ideje alatt mindössze egyszer lehetséges.
A fogathajtók korcsoportjuktól függően egyéni edzéseken, illetve edzőtáborokon vesznek részt. 2017. áprilisában újra vizsgát tesznek a tehetségek, a kiemelten teljesítő párosok Nemzetközi Talent minősítést érhetnek el, amely támogatottságot jelent a szakág által kijelölt versenyekhez.

Az I., II., III., csoportban elsősorban olyan hajtók jelentkezését várjuk, akik a 2018-ban, előreláthatólag Magyarországon megrendezendő FEI Gyermek, Junior és Fiatal Hajtó Európa-bajnokság válogató versenyein is részt kívánnak venni.

Sikeres vizsgát kívánunk a jelentkezőknek!

A fogathajtó szakág nevében:
ifj. Bozsik József
Talent Program felelős