FOGATHAJTÁS az M4 SPORT műsorán

Mérföldkőhöz érkezett a fogathajtó sportág Magyarországon, ugyanis Tóth Tamás javaslatára Lénárt Ágota sportpszichológus is foglalkozik majd a versenyzőkkel. Lénárt Ágota az M4 Sport napindító műsorában kiemelte, nagyon fontos, hogy ló és lovasa között meglegyen az összhang, arra törekednek, hogy ez minél könnyebben létrejöjjön, és ezáltal minél eredményesebb legyen a versenyzés.
A fogathajtók szövetségi kapitány, Tóth Tamás kérte fel Lénárt Ágotát arra, hogy segítse a fogathajtók mentális munkáját, ugyanis azt vette észre, hogy rengeteg hiba oka volt a sportolók nem megfelelő pszichés állapota.
Lénárt Ágota hozzátette, nem most először foglalkozik a lovasokkal, már volt egy felkészítésük évekkel ezelőtt. Azt is elmondta, hogy ők módszereket tanítanak, amiket a versenyzőknek gyakorolniuk kell, a motivációjukkal nem lehet gond, hiszen minél jobb eredményeket szeretnének elérni.
Tóth Tamás szakvezető beszélt arról is, hogy több fogathajtó tudattalanul már alkalmazott olyan módszereket, amilyeneket most majd „megtanulnak”, így sokuk számára nem lesznek ismeretlenek a gyakorlatok.

A teljes riport itt nézhető vissza: VIDEÓ