FEI Fedeles Fogathajtó Világkupa – Stuttgart (GER)

A FEI Fedeles Fogathajtó Világkupa sorozat kilenc kvalifikáló versenyből álló 2018/2019-es szezonja Németországba, Stuttgartba érkezik 2018. november 16-17. között a második fordulóval. A döntő 2019. február 07-10. között Bordauxban kerül megrendezésre.

A verseny honlapja ITT
START- és EREDMÉNYLISTÁK ITT

Dobrovitz József négy lóval versenyez pénteken illetve szombaton ugyanis egyik lova, Ikar belázasodott, orvosi kezelésre szorult a tegnapi megérkezést követően. Így Harcos, Panda, Siglavy Capriola V-5 SK/ Betti és Tulipán XVIII-2-6 nevű lovait hajtja a versenyző mindkét versenyszámban.

2018. november 16., péntek – ÉLŐ közvetítés – www.clipmyhorse.tv
20 óra – 1. versenyszám – EREDMÉNY / PÁLYARAJZ  / STARTLISTA
Az 1. versenyszám Glenn Geerts (BEL) győzelmével zárult egy nagyon izgalmas verseny után. Minden hajtó kétszer hajtott és eredményük összeadása után alakult ki a végső sorrend. A látványos pályán a pályaépítő, Dr. Wolfgang Asendorf a legújabb oxert, vizesakadályt, hidat, két maraton típusú akadályt és sejbákat helyezett el, melyek megnehezítették a hajtók dolgát.
Dobrovitz József segédhajtói Bátor István és Gyurkovits Róbert voltak, fogatában Harcos, Panda, Siglavy Capriola V-5 SK/ Betti és Tulipán XVIII-2-6 lovai mentek. József a 4. helyet szerezte meg.

2018. november 17., szombat – ÉLŐ közvetítés – www.feitv.org 
12 óra 45 – 2. versenyszám – EREDMÉNY / STARTLISTA /PÁLYARAJZ

Dobrovitz az összevetésben!

Nagyon jó időeredménnyel és hibátlan hajtással, 2. helyen jutott be Dobrovitz József a legjobb 3 hajtó összevetésébe, ahol IJsbrand Chardon és Glenn Geerts voltak az ellenfelei az első 3 helyért. A 2. világkupa fordulót IJsbrand Chardon nyerte, Glenn Geerts végzett a 2. helyen. 
Dobrovitz az összevetés során a két maratonakadályban 1-1 verőelemet ütött, időeredménye 150,96 mp volt, de a 8 mp plusz hiba azt eredményezte, hogy a 3. helyen zárt végül (158,96 mp) egy fantasztikus hangulatú versenyen.
A stuttgarti forduló nem sikerült Boyd Exellnek, 5. lett, tőle szokatlanul két verőlabdával.

Dobrovitz József és csapata boldogan tért haza a német versenyről, 3. helyen végeztek a 2018/2019-es FEI Fedeles Világkupa sorozat második állomásán. A kiutazást követően a fogat legtapasztaltabb lova orvosi kezelésre szorult (IKAR, belázasodott, azóta teljesen rendbe jött), így nem is hajtotta. A fogat két, jobb oldalon menő lova teljesen új volt így a fogatban, de például HARCOS (aki ifj. Dobrovitz József fogatában már tavaly Budapesten ment) az első versenyszámban nagyon együttműködően teljesített. A 2. versenyszám összevetésében nem a lovak hibáztak, a két verőhiba ellenére elégedetten hajtott le a pályáról, hiszen Lyonban még nem sikerült a három legjobb hajtó közé bejutni, Stuttgartban viszont igen.
A versenyt nyerő IJsbrand Chardon is azon a véleményen van, hogy ez a szezon az eddigi legerősebb, minden hajtó ‘éhes’ a sikerre, győzni akar. Mindenkinek kockáztatni kell, ha a dobogóra akar kerülni és ez hibázáshoz vezet (pl. Boyd Exell 5. helyezése eléggé szokatlan volt). 
A stuttgarti mezőnyben nagyrészt Dobrovitz lovak mentek, az ő által korábban kiképzett lovak képezik a versenyzők sikereinek alapját. Georg von Stein is megjegyezte, hogy ha eredményesen akar szerepelni, el kell jöjjön a Dobrovitz Lovasfarmra, mert győzni Dobrovitz lovakkal lehet.
Dobrovitz József nagyon várja a budapesti fordulót (december 1-2.), mert felesége, Mónika, akinek segítsége nélkül lehetetlen lenne a versenyzés, illetve a legkisebb Dobrovitz, Dani, is ott lesznek a versenyen. Ez még több erőt ad a versenyzéshez, és bízik abban, hogy fogata még tovább fejlődik és az eredménye is jobb lehet.

Versenyzők és lovak listája ITT
DOBROVITZ József (HUN)
Ijsbrand CHARDON (NED)
Boyd EXELL (AUS)
Glenn GEERTS (BEL)
Chester WEBER (USA)
Georg von Stein (GER) szabadkártyás versenyző