FEI Egyesfogathajtó Világbajnokság – Kronenberg (NED)

2018. augusztus 28. és szeptember 2. között Kronenberg ad otthont a FEI Egyesfogathajtó Világbajnokságának Hollandiában. 23 ország 83 versenyzője adta le nevezését a megmérettetésre. A világbajnoksággal párhuzamosan Parafogathajtó Világbajnokság is zajlik, ahol magyar versenyző nem indul.

A magyar versenyzők lovai versenyzésre alkalmasnak bizonyultak az első állatorvosi szemlén, így Argosz, Roderick CV, Vándor és Ziezo számára lehetőség nyílt a világbajnokság teljesítésére.
Némedi István szövetségi kapitány kijelölte a 3 fős csapatot, melynek tagjai Farkas József – Roderick CV / Meskóné Orosz Mária – Vándor / Nyúl Katalin – Ziezo. Gáspár Szilvia és Argosz egyéni indulója a világbajnokságnak.

Start- és Eredménylisták ITT

augusztus 29., szerda
Díjhajtás – Eredmény

augusztus 30., csütörtök – ÉLŐ KÖZVETÍTÉS – ingyenes ITT
Díjhajtás – Startlista / Eredmény

augusztus 31., péntek – ÉLŐ KÖZVETÍTÉS – fizetős 
Díjhajtás – Eredmény / Startlista
Csapatverseny – díjhajtás után

szeptember 1., szombat 
Maratonhajtás – Eredmény / Startlista
Pályarajz / Szakaszidők
A+B részeredmény
Csapatverseny – maratonhajtás után

szeptember 2., vasárnap
Akadályhajtás – Eredmény /  Startlista
Összetett eredmény
Csapat végeredmény

Az akadályhajtásban legjobb magyar eredményt 14,83 hp-ot (egy verőlabda és 11,83 hp időtúllépés) Meskóné Orosz Mária ért el Vándorral. Nyúl Katalin és Ziezo 17,55 hp-os teljesítményében 4 verőlabda és 5,55 hp időtúllépés van. Gáspár Szilvia és Argosz (egyéni induló) 18,46 hp-ot ért el, melyben 3 labda és 9,46 hp időtúllépés került.
Farkas József lovának, Roderick CV-nek tegnap szerzett sérülése miatt ma már nem indult, így a magyar csapat 2 emberének (Meskóné, Nyúl) eredménye számít a nemzetek csapatversenyébe a végelszámolásánál.

A magyar versenyzők és lovaik:
Farkas József – Roderick CV
Gáspár Szilvia – Argosz
Meskóné Orosz Mária – Vándor
Nyúl Katalin – Ziezo

Első állatorvosi szemle felvezetési lista ITT

Teljes versenyzői lista ITT

A VB programja ITT