‘C’ kategóriás Kettesfogathajtó OB döntő Mindszenten

Mindszenten, a Mindszenti Lovas Klub szervezésében zajlott a ‘C’ kategóriás Kettesfogathajtó Országos Bajnokság döntője, ahol 50 versenyző vett részt, akik mind saját megyéjük bajnokságának legjobbjai voltak (maximum 3 hajtó / megye). A verseny progamja kétfordulós akadályhajtás összevetéssel a hibátlanok között volt. 2015-ös év után ismét Magyar Zoltán (Marcali Város Szabadidő SE) győzött, ezzel megvédte bajnoki címét! Ezüstérmes lett Viszus Szabolcs (Fülöpházi LE), míg a bronzérem Molnár Lajos (DHF SE Hajdúböszörmény) nyakába került. 

14543726_1254940511214322_8455217629037661579_o

A csapatversenyben 15 megye versengett egymással. I. helyezett Somogy megye – Csöme Zsolt, Horváth Rajmund, Magyar Zoltán, II. helyezett Csongrád megye – Bálint László, Deli Dániel, Kurucz Imre Dániel, III. helyezett Bács-Kiskun megye csapata – András Gábor, Varga János, Viszus Szabolcs lett.

14525015_1254940604547646_86119892510594960_o

Gratulálunk a győztes és helyezett versenyzőknek!

Egyéni és csapateredmény elérhető ITT!

A Mindszenti Lovas Klub facebook oldalán több száz kép között böngészhet – elérhető a szövegre kattintva!

Az előkészületek hónapok óta zajlanak, hogy minden flottul menjen a verseny napján, így az utóbbi napokban, már szinte éjt nappallá téve dolgoztak a szervezők. A megnyitón Farkas Sándor országgyűlési képviselő, Zsótér Károly polgármester és Csatordai Lajos a Mindszenti Lovas Klub elnöke mondott beszédet.

– Amikor tavaly eldöntöttük a klub tagságával és vezető társaimmal, hogy megpályázunk egy ilyen rendezvényt, az elsődleges cél az volt, hogy szeretnénk minél nagyobb nyilvánosságot adni ennek a településnek és annak gyönyörű pályájának. Azt gondolom, ezt a célt elértük, rengetegen vannak, hál Istennek mindenkitől pozitív visszajelzést kapunk. Bízom benne, hogy a jövőre nézve bíztatást ad ez nekünk. Szeretnénk újabb versenyeket, és ha sikerül, talán újabb ehhez hasonló nagyobb versenyeket is rendezni – fogalmazta meg a megmérettetés célját Csatordai Lajos, a Mindszenti Lovas Klub elnöke.

A versenybíróság elnöke Tóth Ferenc, tagjai István Péter és Fári János voltak. A pályaépítő Papp János volt.

Az 1. forduló STARTLISTÁJA ITT!

C kategóriás OB döntő Mindszenten! Hajtók figyelem! Fontos információk!

2016. október 8-án kerül megrendezésre a C-kategóriás Kettes Fogathajtó Döntő Mindszenten, a helyi lovas pályán. A település megközelítésénél kérjük figyelembe venni az alábbiakat a zökkenőmentes, gyors közlekedés érdekében:
A település megközelíthető Szentes és Hódmezővásárhely irányából. Javasoljuk, akik autópályán érkeznek, a Kiskunfélegyházi, vagy az Algyői lehajtót az M5-ös autópályáról mivel a Kisteleki lehajtóról csak komppal lehet átjutni a Tiszán.
Minden versenyző és fogat a ló szálláson, azaz a mindszenti piac területén kerül lerakodásra, parkolásra. A piac megközelítése a MÁV pályaudvar felől hátulról lehetséges. A lerakodást és befogást követően a piac területén keresztül a Táncsics utcán, védett úton lehet megközelíteni a lovas pályát. A piac területén hagyott értékekért felelősséget vállalni nem tudunk, de polgárőri szolgálat vagyonvédelmi felügyeletet végez. A csapadékos időjárás miatt a Lovas pálya területén lerakodási lehetőség nincs.
A ló szálláson istállómester és portaszolgálat lesz, akinek elérhetősége megtalálható a szállás bejáratánál. A szálláson alomszalmát biztosítunk, a takarmányozásról az állategészségügyi szabályok miatt mindenki magának gondoskodik. A szálláson vizesblokk és lómosó elérhető.
A versennyel kapcsolatos információk írásban és a 7:30-kor kezdődő technikai értekezleten kerülnek átadásra!

A fentieket figyelembe véve minden Kedves Hajtónak sikeres és kellemes versenyzést kíván a Rendezőség!

img_1197

img_1198

2016. október 8-án kerül megrendezésre a ‘C’ kategóriás kettesfogathajtók részére az OB döntő Mindszenten, a helyi lovas pályán.
A versenykiírás már megtalálható ITT!  A nevezés elindult! Határidő: 2016. szeptember 29., 20:00
Részletek: www.facebook.com/Mindszenti Lovas Klub

2016