2021. évi Nemzeti Versenyek Szabályzata

A szakbizottság módosította a 2021. évi nemzeti versenyek szabályzatait, a legfontosabb módosítások:

  • CAN-A, CAN-B, CAN-C kategóriás és fedettpályás bajnokságok döntőin (a verseny teljes ideje alatt) a rendezőnek kötelező biztosítania a verseny helyszínén a lovak mentésére alkalmas járművet, paravánt, a mentéshez szükséges eszközöket és személyzetet.

  • A CAN-B kategória számára a maratonhajtás versenyszámban a B szakaszon maximum 6 akadály építhető (nehéz mobil akadályok megengedettek), egy akadályban maximum 6 kapuval (A-F). Ettől eltérést csak a szakbizottság engedélyezhet, a végrehajtás felelőse a technikai kiküldött.

  • CAN-A kategóriás egyesfogathajtó versenyeken a FEI díjhajtó tesztek közül a FEI 3* HP1 teszt az előírás a 2021-es évben, melyet 80m x 40m méretű díjhajtó négyszögben kell hajtani.

Magyar Lovassport Szövetség Fogathajtó Szakbizottságának CAN-A, CAN-B, Ifjúsági hajtók és Fiatal Lovak versenyeire vonatkozó szabályzata (kiadva: 2021. január 28.):
CAN-A, CAN-B, Ifjúsági hajtók és Fiatal Lovak Szabályzata

Magyar Lovassport Szövetség Fogathajtó Szakbizottságának CAN-C versenyeire vonatkozó szabályzata (kiadva: 2021. január 28.):
CAN-C versenyek szabályzata

Magyar Lovassport Szövetség Fogathajtó Szakbizottságának CAN-D (korábbi SZLV) versenyeire vonatkozó szabályzata (kiadva: 2021. január 28.):
CAN-D versenyek szabályzata