Szilágyi Zsolt az év csapatmenedzsere, Sportolói Különdíjat kapott a világbajnok kettesfogathajtó csapat

A Gróf Széchenyi István Emlékverseny szombati napján került sor a Magyar Lovassport Szövetség ünnepélyes díjátadójára Nemzeti Lovarda főépületében.

Az esemény házigazdája Dénes Judit és Bönde Ferenc voltak, a megnyitó beszédet prof. dr Sótonyi Péter, a Magyar Lovassport Szövetség alelnöke mondta el. A díjakat prof. dr Sótonyi Péter, a Magyar Lovassport Szövetség alelnöke, Dallos Gyula miniszteri biztos, dr. Budai Gyula, a Magyar Lovassport Szövetség Olimpiai felkészülést koordináló Bizottságának elnöke és Szotyori Nagy Kristóf, a Szövetség alelnöke, valamint dr. Jármy Miklós, az MSLT elnöke, a Magyar Lovassport Szövetség elnökségi tagja adták át.

Sportolói Különdíjak

A Magyar Lovassport Szövetség ezzel a kitüntetéssel ismeri el és díjazza a lovasok és lovas szakemberek 2023. évi kiemelkedő teljesítményét.

A világbajnok kettesfogathajtó csapat

A nyírbátori ifj. Fekete György a világ egyik legjobb maraton- és akadályhajtója, amit évről évre bizonyít. A szabolcsi fiatalember a maratonhajtásban olyan szenzációs érzékkel hajt, amit minden nemzet hajtója megirigyelhet. A tavalyi világbajnokságon egy hajszállal – alig több mint egy hibaponttal – maradt el a maratonhajtás győzelmétől, valamint az akadályhajtásban is az élmezőnyben végzett. Ez a két eredménye a csapatarany megszerzéséhez elengedhetetlen volt. Az egyéni versenyben második legjobb magyar hajtóként a 12. helyen végzett.

Osztertág Kristóf Magyarország egyik legtehetségesebb fiatal versenyzője és edzője, legerősebb versenyszáma a díjhajtás. 2023-ban versenyről versenyre kiváló eredményeket produkált. A sokadik világbajnokságán, Haras du Pin-ben ismét bebizonyította, hogy a magyar csapat egyik kulcsembere a siker elérésében. A világbajnokság díjhajtásában a szenzációs harmadik helyet szerezte meg, ezzel hozzásegítve a csapatot az aranyéremhez. Egyéni összetettben a harmadik legjobb magyar versenyző volt, a 19. helyet szerezte meg közel kilencven hajtóból.

Hölle Martin 2023-ban sorozatban negyedszer állhatott az egyéni és a csapat dobogó legmagasabb fokára a Kettesfogathajtó Világbajnokságok történetében. Ezzel hazánk és a világ egyik legsikeresebb kettesfogathajtója, mindössze 27 évesen. Martin tehetsége, szakmai tudása és elszántsága garantált – de ugyanez elmondható a mögötte álló csapatról, a családjáról és a segítőiről. Fantasztikus lovai minden versenyen és versenyszámban a legjobbat nyújtják.

Az év csapatmenedzsere: Szilágyi Zsolt

A kitüntetett 2023-ban második alkalommal állt csapatmenedzserként a kettesfogathajtó válogatott élén. A 2019-es VB-hez hasonlóan 2023-ban nagy mértékben az ő szakmai segítségének és kitartó munkájának is köszönhetően történelmi sikert ért el a magyar kettesfogathajtó válogatott. A franciaországi Haras du Pin-ben Szilágyi Zsolt vezetésével szerzett egyéni és csapat aranyérmet Hölle Martin és a magyar csapat (Hölle Martin, ifj. Fekete György, Osztertág Kristóf). Szakmaisága, elhivatottsága és a hajtóiért tenni akarása páratlan, higgadt hozzáállása elengedhetetlen a sikerhez.

A győzelem kulcsa az összetartó csapatban és a konzekvens felkészülésben rejlik, amit 2023-ban ismét bebizonyított a Szilágyi Zsolt által menedzselt magyar kettesfogathajtó válogatott.

Forrás: Riderline
Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu