FEI Kettesfogathajtó Világbajnokság – nevezettek

Tisztelt Fogathajtó Társadalom!

A tegnapi napon lezárult a soron következő FEI Kettesfogathajtó Világbajnokság előzetes nevezési határideje. Hosszú egyeztetések végén, sikerült elérni, hogy a pont táblázatban szereplő hajtók megfeleljenek a válogatottba kerülés feltételeinek.  Az első körben a következő sportolók kerültek nevezésre (ABC sorrendben):

  • ifj. Dobrovitz József
  • ifj. Fekete György
  • Hölle Martin
  • Kákonyi Norbert
  • Osztertág Kristóf
  • Dr. Tóth Andrea

Jelen pillanatban az FEI versenykiírása szerint 3 hajtó indulása biztos. Ebből egy mindenképpen Hölle Martin. A további két hajtó kiválasztása az edzőtáborban fog megtörténni. Abban az esetben, ha a szervező további egyéni indulók indulását teszi lehetővé, mely 3-6 fő lehet akkor azt az előzetes nevezésben leadott versenyzők, valamint a sorban őket követő, sorrendbe állítva, ifj. Veszelszki Gábor, Penzer László, Kovács Szabolcs Tamás sportolók közül fogja a csapat koordinátor kijelölni. Csapatba csak az előzetesen leadott 6 fő kerülhet. Csapat hirdetés az állatorvosi kontrol után lesz, SZB határozat nélkül. Azaz a mai napon kizárólag Hölle Martin indulása biztos. A gyakorlat szerint az előzetes nevezésben leadott versenyzőknek engedni szokták az indulást. És van esély további helyek megnyitására is.

A sportolók, Hölle Martin kivételével edzőtáborba vonulnak Szilvásváradra, ahova a VB-re nevezett, csapat managerrel egyeztetett lovaikkal kötelező érkezni. A végső döntések meghozatalában az edzőtábornak ügydöntő szerepe lesz, és a döntésekben az SZB nem vesz részt. Ezt teljes egészében, teljes felhatalmazással Szilágyi Zsolt végzi.

Kérem a fogathajtó közösséget, hogy tartózkodjon a további hangulatkeltéstől, és támogassa sportolóinkat és szakvezetőnket a hátra lévő úton. Cél 2+ db érem! Ezt várja a szakbizottság, ezt várja a nemzet és ettől fél a világ. Nem lesz könnyű, de nehéz lesz.

Köszönöm a türelmet, köszönöm a számtalan támogató üzenetet. Ez kellett ahhoz, hogy ezt a cseppet sem indulat és fake news mentes időszakot végig tudjuk csinálni. A végén mindig a rend és igazság győz.

Hajrá Magyarok!

Tisztelettel:

A szakbizottság teljes egyetértésével

Jámbor Vilmos
Elnök