X-BIONIC® FOGATHAJTÓ SUMMER TOUR 2019

A világ legjobb fogathajtói Šamorínban (SVK) – a belépés díjtalan! – Teljes versenyzői lista ITT
START- és EREDMÉNYLISTÁK ITT

Az X-BIONIC® SUMMER TOUR 2019 keretein belül megrendezésre kerülő ‘DRIVING FORMULA 4’ versenyen hajtanak

A világ top négyesfogathajtói közül 8 felsorakozott a sztárokkal teletűzdelt startvonalhoz, hogy a jövő hónapban versenyezzen egy újfajta fogathajtó versenyen (2019. július 26-28.) – PROGRAM ITT, mely az Energochemica támogatásával megrendezésre kerülő X-BIONIC® SUMMER TOUR keretein belül kerül lebonyolításra (2019. július 16. – augusztus 04. között).

A lenevezett hajtók között találjuk a  2019-es  FEI World Cup™ Driving (FEI Fogathajtó Világkupa) győztes Bram Chardont (NED), és Ijsbrand Chardont (NED), aki a regnáló FEI Európa-bajnok.

„A kocsi előtti erő, ami sok adrenalint ad nekem, mint hajtó. Az, hogy csak a kezemben lévő szárakkal képes vagyok kontrollálni négy egyéniséget, a lovaimat, az valami csodálatos érzés.” – mondja Bram Chardon. „Aki számára ez a sport még új, úgy tudja elképzelni ezt, mint a Ben-Hur filmben a kocsiversenyes jelent… ugyanaz az izgalom, csak modern formátumban lebonyolítva, ez az amit be fogunk mutatni.”

X-BIONIC® fogathajtó verseny július 26. és 28. között kerül megrendezésre, két CAI2*-os versennyel, melyben helyt kap az akcióval tűzdelt Maratonhajtás (kombinált maraton) – az első, mely nemzetközi szinten, de szabadtéri stadionban kerül megrendezésre. A többi hajtó a startlistán: Glenn Geerts (BEL), Georg von Stein (GER), Dobrovitz József (HUN), ifj. Dobrovitz József (HUN) és Chester Weber (USA). A hajtók véleménye szerint a nézők küzdelmekkel teli versenyszámokra számíthatnak Šamorínban, melyek heves csatákkal lesznek fűszerezve.

Ijsbrand Chardon azt nyilatkozta, “Mind fedeles, mind szabadtéri bajnokságok mint többszörös győztese, egyetlen céllal utazok az x-bionic® sphere-be, hogy megnyerjem a versenyt Šamorínban!”

“Reméljük, hogy el tudjuk majd kápráztatni a nézőket a látványos hajtásokkal, ezzel bemutatva a fogathajtást. „ Weber mondja. “A múltban a fogathajtó és díjugrató versenyek párját ritkító, izgalmakkal teli lovas versenyek voltak.”

Minden fogathajtás iránt érdeklődő rajongót szeretettel várunk, hogy szurkoljanak a „Legjobbak Legjobbjainak” 2019-ben Šamorínban. A belépés ingyenes.

A háromnapos fogathajtó verseny mellett, az X-BIONIC® SUMMER TOUR izgalmas díjugrató versenyeknek is házigazdája lesz – CSI1*, CSI2*, CSI4* és CSI YH1* versenyek kerülnek lebonyolításra 18 kategóriában több mint €850.000 pénzdíjjal. A versenyigazgató Denis Monticolo. A versenysorozat tetőpontja a €26.000 összdíjazású FEI Jumping Nations Cup TM  / FEI Díjugrató Nemzetek Díja Ifjúsági versenyzőknek, mely a fiatal díjugratók, juniorok és gyermek lovasok számára (augusztus 1-4.) kerül megrendezésre.

Mario Hoffmann, a sikeres üzletember és lelkes távlovas rajongó által létrehozott x-bionic® sphere létesítmény és lovasközpont felülmúlhatatlan komplexum 8 arénával (3 füves, 2 fedeles, 3 négyévszakos, homokos), 1,6 km hosszú galopp pályával és 680 db FEI kompatibilis fix box-szal, melyek közvetlenül kapcsolódnak a kamionparkolóhoz és az arénákhoz.

A 2019-es X-BIONIC® SUMMER TOUR 3 egymást követő hétvégén kerül megrendezésre júliusban és augusztusban: július 16-21., július 23-28., és július 30. – augusztus 4.

A versenyhelyszín, az x-bionic® sphere könnyen megközelíthető Pozsonyból (30 perc), Bécsből (60 perc) és Budapestről (120 perc) egyaránt, nem is szólva arról, hogy Európa illetve a világ minden pontjáról elérhető a helyszín a nemzetközi repterek közelsége miatt.

Még több információért látogasson el az alábbi linkek egyikére:

x-bionic® sphere weboldal ITT

Facebook oldal x-bionic equestor sphere ITT

Instagram Page @xbionic_equestor_sphere ITT