Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei hírek

img_4048

Véget ért a fogathajtók Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei pontgyűjtő bajnoksága, amelynek dobogósai részt vehetnek az országos C kategóriás döntőben. A záró fordulóban, Nyírkarászon Kovács Dóra (Nyírbátori LSHE) szerezte meg a győzelmet Fórizs István (Tiszamenti LSK) és Linczenbold Gergő (Napkori Hagyományőrző LK) előtt.

Az összetett versenyben – amelybe a húsz pontgyűjtő állomás négy legjobb eredménye számított bele – ifjabb Pólyán Gábor (Tiszamenti LSK) szerezte meg a bajnoki címet, megelőzve a második Bányai Norbertet (Timpex LK) és a harmadik Fábián Ferencet (Ópályiak Baráti Köre) – ők lehetnek ott az országos fináléban, Mindszenten. A Tiszameni LSK bajnoka címet – hat forduló alapján – pedig ifjabb Pólyán Gábor szerezte meg Fórizs István és Czeglédi Béla előtt.

Az egyes fogatoknál már meg is rendezték az országos C kategóriás döntőt. A tiszaalpári fináléban két szabolcsi hajtó versenyzett, Garai Mihály (Nyírségi LTE) a hatodik, Molnár Zsolt (Napkori Hagyományőrző LK) pedig a 13. helyen végzett, a kettejük alkotta csapat pedig ötödikként zárt.

A következő hétvégéken újabb bajnoki finálékra kerül sor, szeptember 24-én következnek a pónifogatok Hajdúböszörményben, aztán a hónap végén a kettes fogatosok király-, vagyis A-kategóriája Izsákon, ahová megyénkből Szakács Róbert (Magyar Lótenyésztő Kft.), Tóth Csaba (Tiszamenti LSK), ifjabb Fekete György (Nyírbátori LE), Kovács Szabolcs (Nyírbátori LSHE) és Mezei Zsolt (Nyírségi LTE) jutott be.

írta: Bartha István