Nemzeti Fedeles Versenyek 2018/2019

A 2018/2019. évi hazai fedeles versenyeken a 2018/2019. évi FEI Fogathajtó Világkupa (fedeles) versenyek szabályzata az irányadó és használandó szabályzat. Frissítve: 2018. december 21.
Tisztelt Versenyzők!

A versenyzők és segédhajtók egységes csapatöltözete KÖTELEZŐ a kobak és gerincvédő mellett a fedeles versenyek során.

Kiegészítés a szabályzathoz:
– A 2018/2019-es fedeles szezon során a verseny lebonyolításához minimum egy vezetőbíró, egy bíró és egy pályaépítő szükséges. A bíró feladata a versenypálya és a melegítő terület felügyelet

A fedeles minősítő versenyek lebonyolítása:
– Az 1. forduló a bemelegítő versenyszám, mely eredményének fordított sorrendje lesz a 2. versenyszám indulási sorrendje, de az eredmény máshová nem számítható be.

–  A 2. versenyszám után összevetésre kerülhet sor.

– A Szervező Bizottság és a Versenybíróság az indulói létszám függvényében dönthet, hogy összevetést tart-e! Amennyiben igen, úgy kategóriánként 10 induló alatt 3 versenyző mehet az adott kategória összevetésébe, 10 induló felett 6 hajtó!
Az a versenyző, akit az összevetésben zárnak ki, az az összevetés utolsó helyezettje lesz!

– A versenykiírásnak konkrétan tartalmaznia kell, hogy az összevetés milyen formában kerül lebonyolításra!

Összevetés értékelése – választható, hogy melyik értékelési forma – de a versenykiírásnak tartalmaznia kell:
– vagy a bejutott versenyzők a 2. versenyszám eredményét viszik magukkal az összevetésbe és az ott elért eredményük ehhez hozzáadódik és így alakul ki a végső sorrend.

– vagy a bejutott versenyzők számára nulláról indul az összevetés és az ott elért eredményük alapján alakul ki a végső sorrend.

A döntőn azok a versenyzők vehetnek részt, akik minimum 1 versenyhelyszínen szereztek minősítő pontot vagyis kizárás, feladás, visszalépés nélkül teljesítették a versenyt, kivétel a négyesfogatok kategóriája, ahol nyílt OB kerül kiírásra. Az előző év bajnokai alanyi jogon indulhatnak a döntőn. A döntőn A/B illetve C kategóriás kettesfogatok versenye kerül lebonyolításra, illetve minimum 3 minősült versenyző nevezése esetén a többi kategóriában is osztanak érmet, vagyis a póni kettesfogat, nagyló egyes- és négyesfogat.

A versenybejelentési díj 10.000 Ft, mely a Magyar Lovassport Szövetség Ügyfélkapus rendszerén keresztül is befizethető – LINK!

A hortobágyi fedeles fogathajtó versenyen tapasztaltak alapján NYOMATÉKOSAN felhívjuk a figyelmet a lovak szerológiai vizsgálatára és a vakcinázások szabályok szerinti meglétére! A következő fedeles verseny alkalmával – ÚJHARTYÁN / november 24. – amennyiben a lovak vérvétele és oltásai nem lesznek naprakészek, az érintett versenyző nem indulhat a versenyen! A hatósági állatorvos a lovak megérkezésekor a kapuban ellenőrzi az útleveleket és amennyiben nem felelnek meg az oltások, vérvételi eredmények, az állatorvosnak jogában áll a lovakat hazaküldeni!