Közgyűlés képekben

A Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakágának

KÖZGYŰLÉSE

A Fogathajtó Szakág február 2.-án, Fülöpszálláson tartotta tisztújító közgyűlését. Az eseményen 175 szavazásra jogosult tagszervezet 131 törvényes képviselője vett részt.
Az egybegyűltek nyílt szavazással – ellenszavazat nélkül – Mondok Józsefet választották elnöknek, aki ötödik ciklusát kezdi meg a sikersportág élén.
Az elnökség tagjai: Lázár Zoltán nyolcszoros világbajnok, Dobrovitz József világbajnok, Dr. Fejér Barna nemzetközi bíró és Némedi István.

IMG_0170

A fotón (balról jobbra): Dobrovitz József, Lázár Zoltán, Mondok József, dr. Fejér Barna, Némedi István. A fényképeket Horváth Dániel és Horváth Krisztina készítette.

A beszámolási négy év alatt növekedett a fogathajtással foglalkozó egyesületek és a versenynapok száma növekedett.

A hajtók négy kategóriában versenyeztek: az A, B, C kategória mellett a szabadidős versenyek is egyre népszerűbbek.

A szakág új versenyhelyszínekkel gazdagodott az elmúlt 4 évben: (Mezőhegyes, Mélykút). A fedeles versenyek egyre népszerűbbek – szintén új helyszínekkel (Gyula, Fábiánháza).

IMG_8925

A 4 év alatt négy világbajnokságot, két Európa-bajnokságot és három Világkupa fordulót rendeztek sikeresen.

A versenyeiken több, mint 100 versenybíró működött közre. Közülük többen nemzetközi versenyeken is fontos szerepet kapnak. 2015-ben FEI kurzust szerveztek hivatalos külföldi személyek részére, amit most az idén megismételnek.

A négyesfogathajtók az eltelt időszakban két vb-n vettek részt: 2 érmet, két Eb-n 3 érmet nyertek.

A kettesfogathajtók a ciklus alatt rendezett két világbajnokság egyéni- és csapat aranyérmét nyerték. Az egyik vb-t Fábiánsebestyénben rendezték.

IMG_8972

A fogathajtó fiatalok gyerek, junior és fiatal hajtó kategóriában, is letették névjegyüket az elmúlt 4 évben. Különösen eredményes volt a szilvásváradi Európa-bajnokság, ahol négy hazai érem született.

Mezőhegyes pályázatával elnyerte a Fiatal Fogatlovak Világbajnoksága rendezésének jogát és immár két sikeres vb-t rendezett. Az idén ismét ők a házigazdák.

A Talent Programban 26 ifjú hajtó kap szakmai segítséget 7 edzőtől.

Mindent összevetve: az elmúlt négy évben Európa- és világbajnokságokon összesen 25 FEI éremmel gazdagodott honi fogathajtásunk, 8 arany, 8 ezüst és 9 bronzérem került fogathajtóink éremgyűjteményébe.

Prof. Dr. Fehér Károly
kommunikációs igazgató
Magyar Lovassport Szövetség
IMG_8952 IMG_8953 IMG_8960 IMG_8963 IMG_9028