Hatályos kormányrendelet – Zárt kapus versenyek szabályzata

Tisztelt Versenyzők!
Tisztelt Versenyrendezők!

Kérjük Önöket, hogy a fedettpályás versenyek során is szigorúan tartsák be a kormány által előírt hatályos rendelkezéseket, melyek a sportrendezvények lebonyolítására, résztvevőire is vonatkoznak! Kormányrendelet ITT (hatályos: 2020. november 11-től)

– A Magyar Lovassport Szövetség szabályzata, mely a zárt kapus sportrendezvények lebonyolítására vonatkozik: ITT OLVASHATÓ

– csak zárt kapuk mögött tartható sportrendezvény a nézők kizárásával
– a versenyzők és segédhajtók figyelmét külön fel szeretnénk hívni a szájmaszk használatára, mely minden körülmények között kötelező (minden résztvevő számára), kivétel, ha a versenyző/segédhajtó a fogaton tartózkodik, mert az sportolásnak minősül.

❗️Figyelem❗️
A versenyrendezők figyelmébe ajánljuk a Kormány 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet 2. fejezet „A kijárási tilalom és a közterületi magatartási szabályok” 3 §. (2) d. pont vonatkozásában a versenyrendező igazolja a sportoló számára a versenyen való részvételt.

A 22 óra és 5 óra közötti időszakban a versenyszerű sportoló edzésen vagy sporteseményen történő részvételét vagy az edzését, illetve a sportesemény helyszíne és a lakóhely, tartózkodási hely, szálláshely közötti közlekedését a sportegyesület igazolja az alábbi formanyomtatvány kitöltésével: ADATLAP ITT

  • A sportmérkőzéseket zárt kapuk mögött kell megtartani. Az egyéni szabadtéri sportok gyakorlása engedélyezett. A vonatkozó jogszabályok szerint versenyszerűen sportolók e tevékenységükben nem korlátozhatóak.
  • A jégpályák, az uszodák, az edző- és fitnesztermek és a sportlétesítmények a sportról szóló törvény szerint versenyszerűen sportolók számára edzésen vagy sportrendezvényen való részvétel céljából látogathatóak. Versenyszerűen sportoló (a továbbiakban: versenyző) az a természetes személy, aki a sportszövetség által kiírt, szervezett vagy engedélyezett versenyeken, vagy versenyrendszerben vesz részt. A versenyző vagy amatőr vagy hivatásos sportoló.
  • A sportrendezvényen nézőként tartózkodni tilos.
  • A sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között megtartható. (Szabályzat)
  • A sportról szóló törvény szerint versenyszerűen sportoló számára tartott

Este 10 óra és reggel 5 óra között megengedett a lakóhely, a tartózkodási hely vagy a szálláshely elhagyása, illetve a közterületen történő tartózkodás:

o edzésen vagy sportrendezvényen való részvétel céljából,

o edzés vagy sportrendezvény helyszínére közlekedés céljából,

o edzés vagy sportrendezvény helyszínéről a lakóhelyre, a tartózkodási helyre, illetve a szálláshelyre történő közlekedés céljából

Forrás: 2020. évi CIX. törvény 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet