Fogathajtás 2.0 – ONLINE Felmérés

AZ ONLINE FELMÉRÉS (magyar nyelven) IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL:
Fogathajtás 2.0 Gondolatébresztés

Egy csodálatos 2017-es fogathajtó szezon van a hátunk mögött. Visszatekintünk a sok versennyel tarkított, mozgalmas hónapokra. Tudósítottunk nagyszerű sikerekről és győzelmekről, terjedelmes fotóanyagot mutattunk be és követni tudtuk az izgalmas döntéseket.

A szabadtéri szezonnak vége, az aktív versenysport beköltözött a fedeles arénákba. Sok gyors döntés szerepel a téli hónapok programjában a nemzeti és nemzetközi szintű fedeles versenyeken. A fogathajtás tovább robog…

Viszont ezeket a hónapokat szeretnénk kihasználni arra, hogy kicsit lelassítsunk.

Meg szeretnénk Önöket hívni egy, a fogathajtással kapcsolatos közös gondolkodásra, elmélkedésre. Gondoljuk át a szakág jelenlegi helyzetét, pozitív és negatív oldalait, a fejlődést, emellett a célokat és a távlati lehetőségeket.

Mivel közös szenvedélyünk a fogathajtás – a pompás lovak és pónik – , Önökkel együtt szeretnénk ezt csinálni a „Fogathajtás 2.0 gondolatébresztés” mentén haladva.

Fogathajtás 2.0
A 2.0 miért szerepel a címben? Mert ez egy továbbfejlesztett változat. Szükséges, lehetséges a fogathajtás fejlesztése, modernizálása, átalakítása?
Mi úgy gondoljuk, hogy igen. A szakág 1970-es években való megalapítása óta nemzetközi szinten változott a sport, folyamatosan fejlődött – de hová tart?

Fogathajtás 2.0 – Hogyan fog kinézni a szakág a következő 10 évben?
Önökkel együtt szeretnénk megtalálni a válaszokat a legfontosabb kérdésekre. Bennünket érdekelnek az ötletek és javaslatok. Ezért lett létrehozva a „Fogathajtás 2.0 gondolatébresztés” és mi szeretettel meghívjuk Önöket, hogy aktívan vegyenek ebben részt.

Fogathajtás 2.0 – összefoglalva: ez a széleskörű, gondolatébresztő anyag, ötleteinkkel és javaslatainkkal, pozitívan befolyásolhatja sportunkat.

Nézzük meg a fogathajtást – mindenki a saját szemszögéből, legyünk aktív versenyzők, edzők, hivatalos személyek, szurkolók… Mi mindannyian egy szenvedélyes, világméretű közösség tagjai vagyunk, és közös érdekünk a sport pozitív és sikeres fejlődése, fejlesztése. Mi mindannyian hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy a szakág a jövőben is megfelelően működjön. Számunkra mindenki véleménye, tapasztalata érdekes lehet – ezeket szívesen fogadjuk.

Valójában a fogathajtáson belüli helyzet jelenleg milyen?
A fogathajtás nagyszerű lovassport. Természetesen vannak problémák, negatív fejlemények és nem kielégítő helyzetek.
Fontos felismernünk ezeket a negatív helyzeteket is. Nem elegendő a versenyek miatt bosszankodni, a versenyeken vitatkozni vagy a közösségi média oldalain posztolni, és talán a legrosszabb mind közül, csendben maradni.

Beszélnünk kell róla – konstruktívan meg kell vitatni és meg kell ragadni az alkalmat, hogy a negatív eseteket és a belőlük származó következtetéseket a fejlődés céljából felhasználjuk.

Mit gondolnak? A problémáknak milyen okai lehetnek?
A FEI fogathajtó szabályzata érthető? A szabályok minden versenyző számára pártatlanul és fair módon garantálják az őket érintő döntéseket bárhol, bármikor?

A díjhajtás versenyszám … a díjhajtó feladat korrekt értékelése mindig megtörténik és az egyes pontok, figyelembe véve a felkészülést, tárgyilagos eredményt tükröznek?

Az aktív hajtók számára biztosított-e a lehetősége, hogy a saját sportjukat önmaguk alakítsák, formálják?

A szakág elég vonzó a nézők, a támogatók és a média számára?

A versenyek lebonyolítási struktúrája még mindig korszerű?

A fogathajtás továbbra is megfizethető – mind a versenyzők, mind az elhivatott szervező bizottságok számára?

A „Fogathajtás 2.0 – gondolatébresztő” anyag sokféle témát érint.

Fogathajtás 2.0 – a következő lépések…
Statisztikai mérésekkel foglalkozó szakemberek elkészítették a kulcsfontosságú témákat érintő kérdőívet.

Fogathajtás 2.0 Gondolatébresztés

A fogathajtás iránt érdeklődőket szeretettel hívjuk, hogy töltsék ki ezt a felmérést, kérdőívet és ezáltal cselekedjenek, nyilvánítsanak véleményt, tegyenek javaslatot, ezzel is pozitív lendületet adva a fogathajtás sikeres jövőjének.

2018. január végén az online felmérés eredménye összesítésre, elemzésre kerül és a „Horse in Sport 2018” nemzetközi lovas kongresszus keretein belül, 2018. március 4-én bemutatásra kerülnek az eredmények, ahol lehetőség nyílik ezeket elemezni, megvitatni.

Minden, fogathajtás iránt érdeklődő személyt szeretettel meghívunk, hogy vegyen részt az eseményen.

További, részletes információ a „Horse in Sport 2018” nemzetközi lovas kongresszusról ezen a linken érhető el -> LINK