FEI útlevél és RC igénylés – VÁLTOZÁSOK!

Fontos információk:

– Minden külföldön rendezett nemzetközi versenyre (kategóriától függetlenül), magasabb kategóriájú hazai rendezésű nemzetközi versenyre (pl. CAI3*), FEI bajnokságra, valamint regionális, olimpiai és paralimpiai játékokra nevezett lónak hivatalos, érvényes FEI útlevéllel (FEI RC) kell rendelkeznie.

– Hazai rendezésű, alacsonyabb kategóriájú nemzetközi versenyeken (pl. CAI2*) induló lovaknak elegendő, ha FEI regisztrációm számmal (FEI ID) rendelkeznek.

– Az adott hazai rendezésű nemzetközi/ külföldön rendezett nemzetközi versenyre nevezni kívánt lovaknak FEI számot és útlevelet az első állatorvosi kontroll napján már nem állítunk ki (lócsere esetében is – Példa: CAIO4*-H2, Mélykút 2019. 06. 05-09. között kerül megrendezésre mely versenynek az első állatorvosi kontrollja 2019. 06.05-én van. Erre a versenyre FEI regisztrációs szám vagy FEI útlevél 2019. 06. 04-ig igényelhető).

– FEI lóútlevél és regisztrációs szám igényelhető személyesen a Sportirodában (1087 Budapest, Kerepesi út 7.) vagy az alábbi űrlap kitöltésével. A FEI útlevél kiállítása 1-3 munkanapot vesz igénybe, személyes és elektronikus ügyintézés esetén egyaránt. FEI lóútlevelet postai úton nem áll módunkban visszaküldeni.

– FEI lóútlevél és regisztrációs szám igénylése esetén KÖTELEZŐ a microchip és a nemzeti lóútlevélben a ló jelenlegi tulajdonosa szerepeljen! Az igénylés előtt KÖTELEZŐ a tulajdonosátírás a nemzeti lóútlevélben (honosított ló esetében is).

ONLINE igénylés – ITT

– Csak abban az esetben állítunk ki FEI számot és útlevelet egy lónak, ha az aktuális tulajdonos szerepel az útlevélben – Sajnos nagyon sok esetben, legtöbbször honosításnál nem íratják át az új tulajdonosra az útlevelet.

– A lovasokat a legtöbb esetben tájékoztatjuk arról, ha a lovának az FEI lóútlevele lejár. Aki a verseny előtt egy nappal lovat cserél, amelynek lejárt az útlevele, azt az útlevelet értelemszerűen már nem tudjuk az FEI szabályzatnak megfelelően meghosszabbítani (FEI rendszerben való hosszabbítás + matrica beragasztása az útlevélbe + szövetségi pecsét).