Fedeles versenyek – Aréna válogató

A november 07-ei Balog Liget, Szirmabesenyőn és a november 14-ei Kunos Lovardában, Székesfehérváron megrendezésre kerülő fedeles versenyek egyben válogató versenyek is voltak a november 27-29. között a Papp László Budapest Sportarénában zajló Lovas Világkupára, mely keretein belül, 2 napos kettesfogathajtó verseny lesz, ahol szimultán és kombinált hajtás is szerepel a programban! 3 fő ‘A’ kategóriás és 5 fő ‘B’ illetve ‘C’ licenccel rendelkező kettesfogathajtó versenyző szerzett indulási lehetőséget!
Az ‘A’ kategóriás versenyzők:
Fekete György (Nyírbátori LE), Veszelszki Gábor (Húskirály Lovasudvar) és ifj. Fekete György (Nyírbátori LE)
A ‘B’ és ‘C’ kategóriás versenyzők:
Nyerges Ferenc
(Veszkényi LE), Hepp Róbert (Napkori Hagyományőrző LK), Lebics István (Zalalövő és Környéke LSE), Kiss Sándor (Nyírségi Lótenyésztő Egyesület), Szarka Béla (Fesztivál SE)
FullSizeRender

A 2015/2016-os fedeles versenyeket tartalmazó versenynaptár elkészült:
FEDELES VERSENYNAPTÁR

A versenyeken a FEI Fedeles Világkupa versenyek, 2014/2015-ös szezonra vonatkozó szabályzata az irányadó, mely letölthető (magyar nyelvű formátumban) IDE kattintva.
A Szervező Bizottság és a Versenybíróság döntése, hogy összevetést tart-e az indulói létszám függvényében! Amennyiben igen, úgy kategóriánként 10 induló alatt 3 versenyző mehet az adott kategória összevetésébe, 10 induló felett 6 hajtó! Az a versenyző, akit az összevetésben zárnak ki, az az összevetés utolsó helyezettje lesz!
A versenyeken tevékenykedő bírókat és pályaépítőket a szakbizottság jelöli ki, akik részére egyeztető továbbképzést tartunk egy későbbi időpontban.
A döntő helyszínét a beérkezett pályázatok alapján a Szakbizottság kijelölte, Székesfehérvár, Kunos Lovarda helyszínnel!

A téli, fedeles szezonra sikeres versenyeket kívánunk!

Sportbaráti üdvözlettel:
Dobrovitz József
fedeles versenyekért felelős szakbizottsági tag