FEDELES DÖNTŐ – Fábiánháza – EREDMÉNYEK

2017. március 18-án, szombaton Fábiánházán került megrendezésre a 2016/2017-es fedeles szezont záró döntő. Egyesfogatok, A/B kategóriás kettesfogatok és C kategóriás kettesfogatok számára került kiosztásra a bajnoki érem.
2016/2017-os Fedeles Fogathajtó Országos Bajnokság eredménye:
Egyesfogatok:
1. Varga László (Makói Silver SE)
2. Varga Tamás (Makói Silver SE)
3. Mráz László András (Állatorvos-tud. Kar TLC)

A/B kategóriás kettesfogatok:
1. Fekete György (Nyírbátori LE)
2. ifj. Bártfai József (Balogh-Liget LK)
3. ifj. Fekete György (Nyírbátori LE)

C kategóriás kettesfogatok:
1. Borbély Ákos (Abdai LE)
2. Vass Szabolcs (Ópályiak Baráti Köre)
3. Dóka Attila (Napkori Hagyományörző LK)

A fotókat Mikó Bernadett készítette.

Teljes eredménylista ITT
Gratulálunk a győztes és helyezett versenyzőknek!


A döntőre nevezni 2017. március 17-én, 12 óráig lehet.
A versenyen mindenki számára nyitott.
A magyar bajnoki címet azok a versenyzők nyerhetik el, akik minimum 1 versenyhelyszínen szereztek minősítő pontot vagyis kizárás, feladás, visszalépés nélkül teljesítették a versenyt. Az előző év bajnokai alanyi jogon indulhatnak a döntőn. A döntőn A/B illetve C kategóriás kettesfogatok versenye kerül lebonyolításra, illetve minimum 3 minősült versenyző nevezése esetén póni kettesfogat és nagyló egyes- és négyesfogat kategóriákban is osztanak érmet.

Versenyfeladat:
Fedett pályás kombinált hajtás, könnyű maratonakadályokból és selybákból épített pályán. A Szervező Bizottság és a Versenybíróság döntése, hogy összevetést tart-e az indulói létszám függvényében! Amennyiben igen, úgy kategóriánként 10 induló alatt 3 versenyző mehet az adott kategória összevetésébe, 10 induló felett 6 hajtó! 

A döntő értékelésére vonatkozó szabály: 2014/2015. évi FEI Fogathajtó Világkupa (fedeles) versenyek szabályzata szerint. 

  • Az 1. versenyszám után, az élen álló versenyző eredménye (másodpercekre átszámítva) és az utána következő minden egyes versenyző eredményének különbségének 50 %-át viszi tovább a 2. versenyszámba. A 2. versenyszámban szerzett pontokat az első 3 helyen álló, összevetésbe került versenyző szintén továbbviszi.
  • A 2. versenyszám és az összevetés indulási sorrendje a megelőző versenyszám eredményének, állásának fordított sorrendje.
  • Az összevetést átalakított vagy rövidített pályán kell megrendezni. A versenyzőknek korábban ki kell adni a pályarajzot. Az összevetés előtt nincs pályabemutató.
  • A döntőben az a versenyző, akit az 1. versenyszámban kizártak, nem indulhat a 2. versenyszámban.

Jó versenyzést kíván a Magyar Lovassport Szövetség Fogathajtó Szakbizottsága!

17202857_1229479210498575_7602522376999118856_n