Egyesfogathajtók – INFORMÁCIÓ

A 2015-ös versenyszezonról szóló szövetségi kapitányi beszámoló ITT olvasható!

Tisztelt Egyesfogathajtók!
Tegnap végre felszállt a köd és megkaptam a hivatalos kinevezésemet az idei évre, mint egyesfogathajtó szövetségi kapitány. Idén két világbajnokság is lesz, a “nagy” egyesek számára Ausztriában, Piberben, míg a fiatal lovaknak Franciaországban Conty-ban. A válogató versenyek terveit és egy-két új és fontos információt az alábbiakban teszem közzé:

Egyesfogathajtó Világbajnokság:
VB válogató (tervezet):
Május 5-8. Fábiánsebestyén
Június 2-5. Topolcianky (SVK)
Június 17-19. Mélykút
Június 30-Július 3. Lipica (SLO)

(a végleges nevezési határidő hamarosan ismert lesz és annak függvénye a kötelező edzőtábor is)
Világbajnokság: Piber, augusztus 03-07.
Fontos infó: A piberi rendezők első körben 3 versenyzőt fogadnak és amikor látják a létszámot, akkor döntenek az esetleges plusz nevezési lehetőségről, elképzelhető, hogy akár 6 magyar fogat is indulási jogot nyerhet.
A válogató versenyeken legtöbb pontot szerzett 3 vagy több (sorrendben) hajtó nyer indulási jogot a világbajnokságra. Terveim szerint négy válogató verseny lesz és a három legjobb eredmény fog számítani.

Fiatal Lovak VB válogató (tervezet):
Május 28. Mindszent
Július 21. Kisbér-Ászár
Augusztus 13. Füzesgyarmat
Világbajnokság: Conty, szeptember 08 – 11.
Fontos infó: Nevezések száma/nemzeti szövetség: maximum 5 nevezés korcsoportonként. Versenyzői nevezés: 1 ló / korcsoport.
Bármely (nemzetközi csillagos) minősítésű versenyző számára nyitott a világbajnokság.
Terveim szerint szintén négy válogató verseny lesz és a három legjobb eredmény fog számítani. Minden kategóriában (5, 6, 7 éves lovak) a maximális 5, azaz összesen 15 lóval szeretném, ha részt vennénk a világbajnokságon.

‘A’ kategóriás egyes-, kettes- és négyesfogathajtó országos bajnokság döntője:
Izsák, 2016. szeptember 30. – október 02
Magyar Derby – póni egyes-, kettes-, négyesfogat, nagyló egyes-, kettes- és négyesfogat:
Kisbér-Ászár, 2016. július 20. – 24.
2016-os nemzetközi versenyek nevezési határidejét összefoglaló táblázat IDE kattintva tekinthető meg. A magyar versenyzőkre vonatkozó nevezési határidő mindig 3 nappal korábban van mint amit a kiírás tartalmaz!

Kérem, hogy mindannyian vegyetek részt a szakági közgyűlésen február 10-én, ahol bármilyen az egyesfogatokat érintő kérdéssel/kéréssel nyugodtan keressetek meg. A közgyűlés után 1-2 héten belül lesz egy találkozó, ahol megvitatjuk az idei évben felmerülő teendőket. Addig is szívesen fogadok bármilyen észrevételt vagy javaslatot.

ifj. Bozsik József
Tel.: 06303707846
Email: bozsikj@me.com