‘C’ kategóriás Póni Kettesfogathajtó OB Döntő

C kategóriás póni kettesfogathajtó országos döntő

A Békés Megyei Lovas Szövetség kezdeményezésére, első alkalommal írták ki a C kategóriás póni kettesfogatokszére az országos bajnokságot. A versenyt az Orosházi Lovas Egyesület rendezte a Bogárzói Lóversenypályán. Az orosházi döntőre 14 egyéni induló és 4 csapat nevezett. Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyéből érkeztek hajtók, mellettük rajthoz álltak a házigazda Békés megyeiek is. Izgalmas, látványos versenyben dőlt el a végeredmény. A csapatbajnokság a két forduló két legjobb eredménye alapján dőlt el. Az egyéni címek az összevetésben találtak gazdára, hat hibátlan hajtó volt két forduló után.
A 2015 évi bajnok Kovács Nándor (Díjugrató, Hagyományőrző és Fogathajtó SE, Hajdúböszörmény). Az ezüstérmes ifj. Tóth János (Újfehértói Lovasbarátok Egyesülete), míg a bronzérmes Balogh Viktor (Díjugrató, Hagyományőrző és Fogathajtó SE, Hajdúböszörmény).
2015 évi csapatbajnok Békés megye 1. számú csapata (Sztojka Mihály, Dimák Sándor, Lénárt Sándor), ezüstérmes Hajdú-Bihar megye csapata (Kovács Nándor, Balogh Viktor, Dobó Imre, bronzérmes Szabolcs-Szatmár-Bereg megye csapata (ifj. Tóth János, Linczenbold Gergő, Lincembold Miklós).