Balogh-Liget – Fedeles Verseny

Elkezdődött a téli fedeles versenyek sorozata

Elsőként a Balogh Liget Lovas Klub Miskolc-Szirmabesenyőn volt a házigazdája a 2015/2016-os fedeles versenysorozatnak. Póni kettesfogat és nagyló kettesfogat kategóriában rendezték meg a versenyt, melynek bírói testülete Bartha István és Nagyné Hadzsega Zita, míg a pálya tervezője Kovács Sándor voltak. A teltházas versenyen összesen 29 versenyző mérte össze tudását a kombinált hajtáson, mely az első válogató verseny is volt a nagyló kettesfogatok számára, akik közül 3 fő ‘A’ kategóriás és 5 fő ‘B’ illetve ‘C’ licenccel rendelkező kettesfogathajtó versenyző szerezhet indulási lehetőséget a november 27-29. között a Papp László Budapest Sportarénában zajló Lovas Világkupára, mely keretein belül, 2 napos kettesfogathajtó verseny lesz, ahol szimultán és kombinált hajtás is szerepel majd a programban!

A versenyt megelőzően még pénteken Fintha Gábor FEI 4-es szintű pályaépítő tartott továbbképzést a fedeles versenyeken tevékenykedő bírók és pályaépítők számára. A képzés elméleti – pályaépítést illetve szabályzatot is elemző – és gyakorlati részekre tagolódott, mely során egy kombinált hajtás pályáját építették fel a Balogh Liget fedeles lovardájában. A továbbképzés elérte célját, hiszen mind a versenyzők, mind a versenyeken tevékenykedő hivatalos személyek közös érdeke,  hogy egységesen értelmezzék a szabályzati pontokat illetve megfelelő szintű pályákon versengjenek a hajtók.

Ezúton köszönjük Balogh Sándornak, hogy biztosította a továbbképzés színhelyét és Fintha Gábornak a magas szintű szakmai közreműködését!

Versenyeredmények:
Póni kettesfogatok
Kettesfogatok
Válogató versenyek pontállása